Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 31. december 2021

Nyt fra Bafd 30-12-2021

Årets sidste arbejdsdag i Baneafdelingen blev d. 30. december. Et hold bestående af Steen, Benjamin, Lars, Kenneth, Rasmus og Steffen startede arbejdet på Brandhøj st. En melisvogn blev placeret i vognhallen for at skaffe plads til vores kompressorvogn i museumshallen på Hedehusgården. Vi fandt puffere frem til D8 og fik læsset støbemiks, så Mafd kan komme videre med gulvstøbningen i værkstedsremisen.

Med to tog trukket af M12 og M30 fik vi fragtet materiellet retur til Hedehusgården inkl. de sidste sveller, som vi har tilbage. Heldigvis kommer der nye friske forsyninger først i det nye år.

Frokosten blev vanen tro indtaget udendørs, og resten af eftermiddagen brugte vi på svelleudveksling i det sidste spor foran museumshallen, hvor der endnu ikke er udvekslet sveller.

Det blev hurtigt mørkt, så kaffen blev indtaget i Damp Af sammen med en lækker kransekage, som Rasmus havde medbragt.

Med dette årets sidste blog ønsker Hedelands Veteranbane et godt nytår til alle vores følgere, og på gensyn med mange spændende beretninger fra banen i det nye år.

Steffen

M12 med gravemaskinen klar til at køre til Hedehusgaarden efter
at have læsset støbemiks. Pufferne til D8 kan anes i forgrunden.

M30 med et blandet tog bestående af vogne med støbemiks,
kompressorvognen samt et lille læs sveller.

Det gamle spor løsnes fra svellerne og de nye ligger klar til venstre.

Så er vi næsten nået hen til porten.








onsdag den 29. december 2021

Nyt fra Bafd d. 27-12-2021

 I mellem jul og nytår arbejdes der et par dage i Bafd regi. Den første arbejdsdag var d. 27. december og den suppleres med endnu en d. 30 dec.

Mandag d. 27. bestod holdet af Lars, Søren, Benjamin, Steen, Hans og Steffen. Vi delte os i to hold og fik udrettet en del i løbet af dagen trods en bidende vind og temperaturer omkring 0 grader. Steen og Benjamin kom videre med at hænge billeder mv. op i Damp Af, hvor Benjamin inden jul har udført et stort arbejde med at sanere og male lokalet. Hans fik ryddet op i maskinværkstedet og klargjort til en gennemgang af Baneafdelingens værktøj.

Søren, Lars og jeg startede med at løfte ballastklodserne af stoppemaskinen. Da den i sin tid blev taget i brug, fandt vi hurtigt ud af, at den behøvede supplerende ballast. De to af ballastklodserne var pufferne til D8, der allerede dengang var under renovering. Den midlertidige løsning har derfor varet mange år, men nu er tiden kommet til at pufferne skal tilbage på D8, der med hastige skridt nærmer sig en færdiggørelse.

Pufferne blev løftet af med vores gravemaskine, afrenset for rust og anbragt i værkstedet. Efterfølgende er de så blevet grundet og malet af Hans Henrik.

Til erstatning for ballastklodserne havde vi nogle andre liggende på Brandhøj. På trods af en vægt på knapt 700 kg pr stk. kunne vi godt løfte dem med gravemaskinen, og de er nu blevet anbragt på stoppemaskinen. 

Steffen

Pufferne til D8 slibes af for rust (LLZ)

Hans Henrik i gang med malerarbejdet (SH)

Pufferne er grundet sammen med konsollen
til vendegearet (SH)

Onsdag middag var der igen blevet malet (LLZ)


Stoppemaskinen klargøres til ballastklodserne (SH)

De nye ballastklodser lægges på stoppemaskinen (SH)