Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 16. juni 2012

Nyt fra Bafd 16-6-2012Lørdag fortsatte vi arbejdet på Brandhøj st. Der blev arbejdet videre med bygningen af sporskiftet foran vognhallen, hvor tungepartiet skulle tilpasses og fastgøres. Sporskiftet har en ret lille radius og da det samtidig er bygget af 24 kg skinner kræver det hyppig brug af vores skinnebukker for at ramme den rette form.

Samtidig med sporskiftebyggeriet fik vi sat endnu et par paller på plads i reolen. Denne gang med fundablokke mv. som gennem alle årene har ligget bag ved værkstedsremisen på Hedehusgården. Endnu et led i den større oprydning som vi har igangsat på vores arealer efter bygningen af vognhallen på Brandhøj.

Lars og Claus brugte gravemaskinen til at hente skinner frem til bygningen af sporet bag om vognhallen. Endvidere fik de ryddet op i et par svellestakke.
Næste lørdag fortsætter vi med savning af sveller til dette spor samt færdiggørelse af sporskiftet.

Claus har igen leveret dagens billeder.

Steffen


Der trækkes skinner ud til sporet bag om hallen

Løft af sveller inden spigring

Svejsning af glideplader til tungerne

Sortering af  sveller

På vej hjemad mod Hedehusgården sidst på eftermiddagen

mandag den 11. juni 2012

Nyt fra maskinafdelingen #23-12 11/06:

Per løsner de gamle kærvskruer og Carsten varmer gevindstænger
 
Per fortsatte med at adskille døren fra M15. Ikke helt let, da skruerne naturligt var rustet godt fast, men også fordi den bærer præg af flere ganges nødreparation. Skilt ad blev den nu alligevel.  De fire nye hængere, som Mogens har fremstillet til No 3 fik en gang sort maling. Carsten og jeg fik rettet de skæve gevindstænger og genoprettet deres gevind. Vi havde tidligere på dagen været i det Sydsjællandske for at besigtige en miljøgodkendt dieseltank, samt afhent et par gamle lokomotivlejer hos Faxe Kalk. Dem har de jo ikke kunne bruge længe – og så tænkte de på os inden de blev smidt ud. Herligt at ha´ venner rundt omkring… Der blev samtidig lejlighed til at besigtige hvor langt man er kommet med renoveringen af det eneste motorlokomotiv fra kalkbruddet, der stadig er i Danmark. Denne lille fine Schöma står som Denkmal med en tipvogn ved Faxe Ladeplads minigolf. Et hurtigt besøg værd, da det er samme sted som Faxe Ladeplads miniby. Mange flotte huse, bygget i 1:10 af rigtige mursten og tegl. Den fine station mangler endnu spor – men de håber da at få dem lagt en dag. Se mere på  http://www.miniby.dk
Faxe kalk: Det gamle lokomotivværksted
4 medlemmer på værkstedet denne aften.


Faxe kalk: Den gamle lokomotivremise. Bemærk de tilmurede porte
Opkørselen, hvorfra toget kom op fra graven
Denkmal af Schöma og tipvogn
Faxe Ladeplads station i 1:10. Schöma i baggrunden
Posted by Picasa