Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 25. september 2023

Nyt fra maskinafdelingen #35+36-23 18+25/9:

 

Der er fyldt godt op i værkstedet med reparationer. Forhåbentlig bliver de snart klare og rokeret, så B3 og andet kan komme ind i stedet.

Redaktøren har haft travlt og er bagud med opdateringerne. I sidste uge var der planlægning af næste års ”32. Internationales Feldbahntreffen” (FBT24), hvor IBK/HVB er værter. Det skal præsenteres på årets FBT23 i Frankfurt. Dernæst deltog jeg ved intern høring af det nye SR (SikkerhedsRegulativ). Så skulle det kommende bestyrelsesmøde forberedes og dernæst afholdes. Vores ibk-hjemmeside skal opdateres med U42-tog, og de spændende Stjernetogsarrangementer, PR-skal udsendes og så skulle FBT24 programmet lige have en tur mere. Sådan er vi flere i foreningen, der bruger en stor del af fritiden på at sikre rammerne for klub og bane altid er de bedst mulige.

Men Bloggen skal da også holdes opdateret: Sidste mandag drillede det stadig med at få rettet gevindet på D13´s aksel. Desværre viste et indlånt stykke værktøj sig ikke at være løsningen, så Bo har nu selv fremstillet et værktøj – et gevind, der er delt i to og derefter kan drejes udad og rette rynkerne ud. Bo har også drejet en ny dyse til injektoren på Da7, så det måske bliver lettere at sætte vand på. 

D13 - hvordan kan gevindet repareres?
Akslen sidder utilgængeligt for gevindskærer og den er ikke nem at tage ud.
Den gamle og nye dyse til injektoren på Da7

Vi har fået to nye aktive, der skal sættes ind i arbejdsgangene og de er allerede godt i gang. Velkommen til Johnny og Jan S. ”Futtesak”. Niels har taget et hold under sine vinger og der er derfor godt gang i opsætning af hegn rundt det nye publikumsområde. ”Futtesak” og jeg fik først opsat PR-bannere til U42-tog, dernæst malet lejekasserne og andre bogiedele en sidste omgang med sort, så de nu kan samles og køres væk, indtil de skal anvendes under C411. Den er Carsten ved at montere tagstolper på. Udenfor fik Kjeld og Klavs tilpasset de sidste dørkplader, så der nu er etableret et solidt arbejdsareal foran værkstedsremisen. Der er også repareret en trillebør; rensekarret fik fjernet et par kilo malingsrester og har fået frisk CleanWash. Der blev også set på opgaven med at rydde op i museumshallens østside, hvor det er planen at støbe gulv og gøre plads til flere pallereoler. Der sker også meget andet, men med 18 mand den 18. og 12 den 25., så kan jeg ikke nå at fange det hele – det vigtigste er vel også, at der er højt aktivitetsniveau. Vi har meget, vi gerne vil opnå! /Leif


Sidste tilpasning af sidste dørkplade til forpladsen


Banner opsat. Vi må håbe på godt vejr og mange rejsende

Arbejdet rundt publikumspladsen foregår i tiltagende mørke

Alle dele til bogierne har nu fået 2-3 gange sort

Rensekarret er rengjort og har fået frisk CleanWash