Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 30. maj 2020

Nyt fra Bafd 30-04-2020

Med kun 3 mand fremmødt til dagens arbejde besluttede vi, at udsætte den resterende svelleudveksling ved km. 2,0 en uges tid og kaste os over andre nyttige opgaver. Hans var allerede i gang på Hedehusgården med græsslåning, så jeg assisterede ham og klippede de store græsarealer med plænetraktoren. I mellemtiden klargjorde Jørgen og Lars toget, hvorefter vi læssede plænetraktoren på gravemaskine-vognen.

I løbet af dagen fik vi kørt hele banen igennem og slået perroner samt arealer ved kilometersten og sporskiftetrækbukke. Dette gøres dels for at øge synligheden, og dels som en forberedelse til, at vi i den kommende periode kører banen igennem med slagleklipperen for at holde vegetationen nede langs med sporet.

På Brandhøj fik vi slået græs på de store arealer, der ligger op til perronen. Dette gør vi en til to gange årligt for at bibeholde et åbent areal. Her mødte vi også Carsten og Kjeld, der havde fragtet VBV Pedershaab D10 ned til vognhallen og sporsat den på 785 mm sporet.

D10 er anbragt i vognhallen, og slagleklipperen rangeres ind igen.

Jørgen udfører finpusdning af de sidste græsarealer ved Brandhøj st. 


Ved Plantagen fik vi selskab af Steen, der grundet en øjenoperation ikke kan deltage i arbejdet et par uger. Det forhindrer ham dog heldigvis ikke i at komme forbi, medbringende kage, og drikke eftermiddagskaffen sammen med arbejdsholdet. Arbejdskarantænen udløber inden næste weekend, så vi satser på en snarlig tilbagekomst på holdet.

Hjemturen indeholdt et stop på Sølund, hvor vi rensede sporskiftetrækbukkene af for gammel maling, således at Hans forhåbentligt kan få dem opmalet i den kommende uge.

Steffen

torsdag den 28. maj 2020

Torsdagsbilledet #228

Det er sjældent vi ser vores bane fra luften og især før droner blev hvermandseje, var der langt mellem luftoptagelserne. På billedet er vi i luften over baneforlængelsen til Fem Ege i 2000. Stærkendevejen ses i billedets øverste venstre hjørne.
Nyanlagt 700 mm spor på HVB. Sveller med mindre skader er lagt i banegrøften og endnu udestår arbejdet med ballastering og justering. På de 20 år, der er gået siden billedet blev tager, har bevoksningen bredt sig i området og den store legeplads er etableret i området i højre side af billedet. Foto i Høje Taastrup Kommunes Lokalhistoriske Samling.

mandag den 25. maj 2020

Nyt fra maskinafdelingen #22-20 25/5:


M25 får tjekket bremser, olie og andet. B3 står afpillet for alt over dørkpladen - bortset fra den 4 tons tunge kedel


Efter lørdags indsats, så står Sukkergris -B3 nu temmelig afpillet. Det gør det til gengæld muligt at komme godt i gang med det store arbejde at genopbygge lokomotivet fra neden og opad igen. Men gravsporet skulle Hans denne aften bruge til at køre M25 ind for at tjekke bremser, olie og andet. Efter de sidste justeringer, så kører motoren rigtig godt med fin tomgang. Bo og Peter har nu fået støbt nye hvidmetalslejer og så skulle de tilpasses. Efter hver tilpasning, så smøres der ny blåt på lejet, så man på sølet kan se, hvor der trykkes. Hver gang blev der løftet, stroppen frigøres, så hjulsættet kan tørnes en omgang. Så fandt alle de smarte folk ud af i stedet at konstruere et bæreåg, som Lars O. og Carsten gik i gang med at fremstille af en jernstang. Det kommer til at lette arbejdet betydeligt med de næste renoveringer. Kjeld fik samlet køleren til M30, så den er klar, når motoren er… Jeg fik bl.a. lys i forlygten på Superfos-loket og malet video-kassens ramme, hvor der nu er monteret nitter, som på de øvrige vinduer. Gert og Bjarne fik kørt renseprocessen på vandbehandlingsanlægget, så det også er klar til den kommende sæson og Hans sørgede for blomster i tipvognen. Vi håber jo fortsat på at den 14. juni bliver vores sæsonstart i år… 9 flittige mand på Gården denne aften.

Sænke i strop - frigøre strop - dreje en omgang - strop på igen - løfte... o.s.v.
Det må kunne gøres smartere! Jerne varmes og bukkes >
Et smart bæreåg til at løfte hjulsæt er fremstillet. Det bliver godt!

Den gamle kedelplade fra B3 siger 1913. Den kedel er udtjent...

Køler til M30 samlet. Der er både olie- og vandkøler i rammen.Hans fik plantet tipvognen, men henter lige et par bakker mer ...

Lys i forlygten, så vi kan finde vores vej i mørket