Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 26. september 2009

Nyt fra bygningsafdelingen #39a-09 26/9-09

- At heldet kunne vare ved!? Trods den manglende sol er perfekt vejr til at få arbejdet videre med fundamentet. Lørdag afgik arbejdstoget 9:45 fra Gården, medbringende vandtanke. På Brh var det let at se, at Carstens effektive hold fredag havde fået placeret og fyldt den sidste række funda-blokke på østsiden og fyldt op i udgravningen ved sydenden. Igen var det Joan, der havde haft tjansen at hjælpe os, hvilket var gået rigtig fint.

Først skulle plast og afdækning fra støbningen fredag fjernes. Poul var mødt op med både minigraveren og en pladevibrator. Han begyndte straks på afretningen af den overskydende jord vejen rundt hallen, således at der bliver en egnet kørevej for en lift og andre montagekøretøjer. Siden blev arealet bagefter vibreret fint plant og vi fik fyldt op til niveau.. Kl. 10:30 kom 48 sække beton på en trailer, som skulle læsses af. Med vores egen betonblander gik vi i gang, med at blande mere ”plutte” til at forstærke omkring søjleskoene. Vigtigst var at få bygget det sydvestlige hjørne, der tog rigtig mange sække beton. Herefter var den nordendens søjlesko, der skulle ”pluttes”. Desuden blev overfladen jævnet af efter behov. Vi fik også skiftet den defekte spændingsregulator på den nye generator, så vi igen kunne få 220V output i stedet for 110… Vinkelsliberen blev til sidst brugt til at afrense fodpladerne for puds, så de er klar til påsvejsning af buerne i kommende uge. Vi nåede således mere end forventet og mandag aften kommer derfor primært at stå i oprydning og klargøringens tegn.. Ved 17-tiden afgik toget hjem mod Gården. 10 friske folk var denne lørdag mødt frem for at bygge eller beskue fundamentet til den nye hal! Se billederne her:

Se billederne her:

mandag den 21. september 2009

Nyt fra bygningsafdelingen #38b-09 21/9-09

ØV! Dumme knægte var igen på spil! At sparke fundablokke og vælte stativer og armeringsjern ned er sjovt  Heldigvis tog Simon de 4 ”solbrændte” hærværksfolk på fersk gerning søndag eftermiddag og de flygtede straks på deres knallerter. Arbejdet blev derfor fremrykket til tidlig mandag morgen og således også leveringen af beton. Planen var således at få mest muligt fyldt med beton, for at gøre det svært at hærge! Vi kørte ud med arbejdstoget i dejlig solskin (endnu en dag…) og mødte de, der allerede havde været i gang med oprydningen efter tumperne. Kl. 9.45 kom den første vogn med Morten ved roret, dernæst kom han med de næste 3 med nøjagtig en times mellemrum. Aflæsningen foregik med sliske og tog kun et kvarter for hver aflæsning. Det viste sig dog ved første aflæsning, at skoene rykkede sig, så de fik en tværgående lægte til at fixere positionen med. Undervejs og bagefter vibrering og udjævning til den fastlagte højde under målesnoren. Kl. 14 kom Joan og sluttede af med at levere via bånd, for at kunne fylde Funda-blokkene præcist. Det tog en time at tømme hendes vogn. Vi huskede også, hvor dørene skal sidde – kun lidt for sent; men heldigvis før betonen var tør… Kun en lille del af fundamentet mangler at blive fyldt nu. Det sker samtidig med at de sidste Funda-blokke fylde i løbet af ugen. Så blev overfladen jævnet af med ”plutte-beton” for perfekt finish. Funda-blokke og armerings-jern blev fordelt rundt og til sidst fik vi et par gode pizzaer fra Bolinnis og nød resultatet af en god dags arbejde, mens mørket faldt på. Siden gik toget tilbage til Gården og et par stykker sluttede aftenen i Damp a´. 13 medlemmer deltog i (eller så på…) dagens arbejde.


Se billederne her: