Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 24. september 2011


Nyt fra Baneafdelingen 24-9-2011

I lørdags fik vi efter mange års tilløb afprøvet slagleklipperen på bevokningen langs med banen. Prøvekørslen foreløb uden nævneværdige problemer og slagleklipperen ryddede et 1,2 m bredt bælte langs med sporet med en hastighed på 1-2 km/t. Den rydder selv mindre træer og efterlader et pænt bælte med slået græs, og hvor efterladte grene er hakket til flis.

Nu skal den forsynes med et motorhus mv. inden vi for alvor kan tage den i brug til at holde bevoksningen nede. Vi forventer at den fremover vil spare os for mange dages arbejde med en buskrydder
Efter afprøvningen af slagleklipperen kørte vi ned til vognhallen på Brandhøj og fortsatte arbejde med at påsvejse vinkeljern til sporriller i spor 110. Vi fik også monteret vinkeljern som kantbegrænsning i porten.


SteffenAfprøvning af slagleklipperen ved ca. km 0,7

Påsvejsning af vinkeljern i spor 110 i vognhallen
Påsvejsning af kantbegrænsninger i portenonsdag den 21. september 2011

Om: tørvegravning på Sorøegnen

Da Redacteuren ikke var blandt de fremmødte mandag er der ingen beretning fra værkstederne denne gang. Til gengæld et link og opfølgning fra hhv. Claus N. og Peter:

Kære interessefæller

I forbindelse med at jeg skulle se et filmklip om Sorø Akademi (hvor jeg er formand for bestyrelsen) fik jeg øje på en lille udsendelse om tørvegravning på Sorøegnen. Der er adskillige klip med KM-lok m gasgenerator. Uden at have haft tid til at nærstudere klippene nærmere, forekommer påskriften C&N på siden af maskinen bekendt. Er der ikke et foto af et KM-lok med det firmanavn i DJK-bogen om HTJ?
 

Nåh, nyd klippene, som kommer jævnt spredt gennem udsendelsen. http://www.tv2east.dk/dengang udsendelsen hedder ’Tørvegravning’ og er dateret 25. august.

Mvh Claus

Hej. 
Der står formentlig C&N  og SORØ nedenunder. Det hedder/hed Carlsen & Nilou, ikke at forveksle med Christiani & Nielsen.
Firmaet købte Kastrup'en fra A. P. Hjortsøe i 1941 (ukendt om den var brugt). Den blev ophugget 1976, desværre et par før jeg kontaktede dem.
De oplyste selv at den var blevet brugt i Åmosen og også ved et vejanlæg ved Hvalsø. 
Vedlagt et kort som viser mosen, der ser ud til at ligge tæt ved Sorø station. 

Hilsen Peter  
P.S. På samme side kan man også søge "Asnæs Teglværk" og finde en sjov beretning derfra.

mvh Leif

søndag den 18. september 2011

Nyt fra Baneafdelingen 17-9-2011

I går arbejdede vi videre i vognhallen på Brandhøj. Vi fik flyttet alt materiellet over fra det spor, som er tættest på perronen (spor 110) til det spor, som vi rettede op og understøbte sidste lørdag (spor 109). Derefter rettede vi sporet i højde- og sideretningen og fik det understøbt med beton fra Lützow&Panum's betonfabrik, der hurtigt fik fundet den rigtige blanderecept frem.

Kenneth fortsatte påsvejsning af vinkeljern til sporrillerne i spor 109.

Næste lørdag skal vi påbegynde afretning af grusunderlaget, udlægge armering og montere kantforskalling. Herefter nærmer en støbedato sig. I den forbindelse hører jeg gerne fra et par stykker, som har mod på at stå for gulvstøbningen på hverdage, efter behørig instruktion selvfølgelig. Ring eller send en mail.

Der er desværre ingen billeder fra lørdagens arbejde, men resultatet kan til en hver tid besigtiges.

Steffen