Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 14. september 2023

Torsdagsfilmen #243: Roskilde TV viser: Hedelands Veteranbane

 Roskilde TV har været på besøg hos os; Hedelands Veteranbane og produceret en 40 minutter lang filmreportage om både Industribaneklubben og banen.

Der er fine interviews med Sekretæren (det er mig), Carsten, Otto og Formanden (Claus N) som får lov at fortælle en masse om det arbejde vi udfører - og så er der gode optagelser fra flere plandages togkørsel.

Så tag en god kop kaffe og nyd udsendelsen :-)


Klik her for at se filmen på youtube >>

Her bliver sekretæren interviewet om foreningen, smalspor, industribaner, sporvidder og meget andet...


mandag den 11. september 2023

Nyt fra maskinafdelingen #34-23 11/9:

Afrigning af begge damplokomotiver foregår samtidigt. Tømmes vand, rengøres, pudses, olieres osv

 Efter den hyggelige afslutning på sommersæsonen med to damplokomotiver i drift, så mødte Bo, Bruno, Alexander og Otto tidligt ind på eftermiddagsholdet. Begge maskiner skulle nedrigges - tømmes af for vand, risten og røgkammer grundig rengøres, gangtøjet pudses og alt det andet, som hører med til den opgave. Jeg nedtog vores sommerbannere, nu sæsonen er vel afsluttet. Heldigvis var det vindstille med en herlig aftensol og arbejdet gik støt fremad. Efterhånden dukkede der flere medlemmer op – heraf tre nye aktive. Det vil sige; Johnny meldte sig ind i maj, men er nu blevet pensionist med bedre tid til at lege med tog. Jan ”Futtesak” meldte sig ind sidste mandag og havde Tim med, som nok også snart dukker op på medlemslisten. Andrew, som også har meldt sig ind for nyligt, gik straks i gang med at hjælpe mig med grunding af akselkasserne på de nye hjulsæt – hvorefter han fortsatte med at omlægge nogen kabler. Niels fik Dølle og Johnny med på et gravehold, der klargjorde skinner til støbning på onsdag. John og Klavs arbejdede videre med at renovere den store grill og meget andet skete – men Tim og Jan skulle lige vises rundt, så jeg fik det ikke noteret. Jeg kunne dog notere, at jeg så hele 19 medlemmer i løbet af eftermiddag og aften og at vi havde det hyggeligt… /Leif


E28 får lov at trække læsset

Det sidste vand trækkes ud af kedlen med en håndsprøjte. Risten er også ved at blive renset.

Et beslag til ristene svejses på

Lejekasserne får grunder grundigt malet på...

Det bliver tidlig mørkt, men hullerne skal jo graves...


søndag den 10. september 2023

Sæsonens sidste Plantog 10. september 23

To damplokomotiver under opfyring denne smukke efterårsmorgen i september

 Sommerens sidste køredag blev gennemført med vores to damplokomtiver som trækkraft. Begge vores motortog måtte melde sig ud af drift, så med kort varsel blev No3 klargjort og gjort køreklar til søndagens tog. Vi havde samtidig besøg af en fotograf, der skulle optage en ny film om vores fine bane til VisitFjordlandet og han fik derfor lidt ekstra at filme denne dag.

Vi benyttede også lejligheden til at gøre opmærksom på denne særlige dag på Facebook og andre steder i håbet om at ekstra mange gæster ville gøre sidste dag særlig festlig. Heldigvis viste vejret sig også fra sin fine side og vores venner på Brandhøjbanen kørte også med masser af tog. Allerede det første tog blev godt fyldt og det næste havde ikke plads til alle. Heldigvis kunne vi jo fortælle, at der snart ville komme endnu et damptog til perron… Det blev en rigtig fin dag, hvor vi – som vi har gjort hele sommeren – både kørte folk til Naturlegepladsen, til – og fra Troldejagt og denne dag også med stop på Stenager. Her stod mange af for at få en hyggelig tur med Brandhøjbanen og flere slog sig ned på den store græsplæne og nød en picnic, mens de så på tog. Da dagens sidste tog kom hjem, så stod No3 klar til at trække vognene i remise og bagefter kunne vi andre trække i ”festtøjet”. Efter en lille øl/ vand på Løgnebænken, så begav vi os til Bolinnis. Her skulle medlemmerne belønnes for årets store indsats med masser af stegt flæsk, kartofler og persillesovs. Alle mand blev grundigt mætte – ellers var det deres egen fejl… Tak for en forrygende sæson /Leif


Bruno giver god vejledning om bedste placering til fotografen

Dagens andet tog er propfyldt længe inden afgang

Det er altid smukt, når Rubjerg dukker op i disen

Claus var på fotosafari og fik taget mange gode billeder (Foto: CN)

Dagens første krydsning på Rubjerg

Der blev også kørt med damp på Brandhøjbanen!

 Damptoget passerer Sletten (Foto: CN)


 Masser af trafik på banerne (Foto: CN)


De to damptog får hilst ved krydsning på Brandhøj

Der er også fut i udstillingens damptog, bemandet med en noget yngre besætning

Dages kørsel afsluttes planmæssigt med masser af stegt flæsk.