Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 30. oktober 2015

Hverdags-nyt fra Mafd og Bafd, uge 44

Onsdag monteredes de reparerede stag på stoppemaskinen,
og dernæst åget der styrer disse.
Derefter blev der bag ved hallen opsamlet og stablet brugte sveller på deployer.

En defekt på slangen på til grabbens åbne-funktion, satte i midlertid en stopper for videre opsamling.

En ny slange blev dog fremskaffet og påmonteret i går, og indsamlingsopgaven fortsætter onsdag.


Da vi kom hjem havde havde M25 i mellemtiden fået afmonteret 2 topstykker, samt løsnet et par af de ret fastgroede 5/8" fin-gevind-bolte på hoveddynamoen, inde i førerhuset./
LLZ

torsdag den 29. oktober 2015

Torsdagsbilledet #32

Planlægning er det halve arbejde, siges det. Her planlægges på livet løs! Situationen er muligvis en smule opstillet, men meningen er god nok - ved samarbejde og omtanke kommer man længst.
Vi er ved at opføre den store vognhal på Hedehusgård station i 1994. I forggrunden ses meget enthusiastiske Finn Sørensen og Peter Hein, mens Gert Højgaard i baggrunden ser lidt mere skeptisk på tegningerne.

mandag den 26. oktober 2015

Nyt fra maskinafdelingen #38-15 26/10:


M25 kompressionsprøve

Bjarne og Per viste resultatet af den kompressionsprøve, som Onsdagsholdet havde foretaget på M25. Det er godt at kende udgangspunktet, men resultatet er skidt og forklarer tydeligt hvorfor motoren har haft startproblemer… Vi må håbe at den næste bliver dobbelt så god – men først skal motor og generator tages ud og det volder store vanskeligheder at få løsnet de store bolte, som motoren hænger i. Den sidder monteret på vibrationsdæmpende klodser i gummi og som er placeret lige under controlleren. Man kan derfor heller ikke bruge varme for at løsne de bolte, som nok ikke har været ude de sidste 50 år. Det skal nu nok lykkes alligevel! Bjarne og Per fik desuden fortsat med demontage af topstykker mm.

Hvordan får vi de bolte løsnet?


Lejekasser?
Poul og jeg sorterer de mange specielle lejer i kasser


Peters prop...
Prop monteres i lejekassen
Peter fremstillede en ny prop til et lejehus helt fra bunden af med lidt indspark fra Lars, mens Poul og jeg gik i gang med at sortere de mange kasser med blandede lejer, som vi har arvet. Der er en del rustne, men også fine og brugbare imellem – så vi sorterer dem og registrerer efter nummer og antal. Så kan vi altid finde ud af om vi har et på lager. Rasmus lånte sandblæserkabinen til en Blovstrød-opgave; et motor-topdæksel. Vi var 8 mand på værkstederne denne måneskinsklare aften. Frosten nærmer sig med 4 grader udendørs…

søndag den 25. oktober 2015

Nyt fra Bafd 24-10-2015

Lørdagen deltog i alt 11 mand i vores arbejde med svelleudskiftning mellem Sølund og Stenager. Vi nåede uden problemer frem til målet ved "Knallertvejen" og fik samlet de gamle sveller sammen. Dagens tal blev 49 stk og sammenlagt har vi nu udvekslet 1150 sveller siden opstarten på dette arbejde i 2014. Målet for Trafikstyrelsens projekttilskud er derfor nået, og den kommende måneds tid vil vi færdiggøre sporet med understopning og ballastering.

Claus, Kenneth og Ole har leveret billeder og video.

Steffen


Nye sveller læsses af deploriderne.


Svellerne bores med det gamle spor som underlag


Ind i mellem dagens arbejde blev der afholdt køreskole på M40

Man kan godt få sig en hyggelig snak mens spigrene sættes fast i svellen

Spigrene bankes i med trykluftGlæde ved håndstart!
Den sidste svelle før overkørslen er klar til ilægning
Det glade arbejdshold klar til at køre M40, energivognen samt stakken med gamle sveller retur til Brandhøj st.