Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 28. december 2013

Nyt fra Bafd 28-12-2013

Årets sidste arbejdsdag i Baneafdelingen blev brugt til at flytte en del materiel ind i vognhallen på Brandhøj, hvor der er spor klar til at opbevare det. Vi startede på Hedehusgården med at læsse de resterende løse roevogns hjulsæt og fragte dem ned til vognhallen, hvor de blev aflæsset.
Efter lidt omrokering af materiel fandt vi tipvognene fra Vanløse frem. Som noget af det allerførste materiel erhvervede klubben lokomotivet T1 og 5 tipvogne i 1975 fra Vanløse Teglværk på Midtsjælland. To af vognene er efterfølgende ombygget til ballastvogne, og i dag blev de resterende tre genforenet med tipvognskasserne og kørt ind i vognhallen.
En anden kuriøsitet er træroebanebogggierne fra Græshave saftstion, som vi i alt har 6 stykker af. De er hårdt medtaget af tidens tand, men blev fragtet indendørs i løbet af dagen. Endelig fik vi indsamlet 10 roevogns boggierammer med og uden hjul og placeret dem i hallen.

Næste lørdag arbejder vi videre på Brandhøj.

Med billederne taget af Claus ønskes godt nytår.

Steffen

Underdele til Vanløse tipvognene skubbes på plads

Tipvognskasserne monteres på undervogneneSå ligner det jo næsten et rigtigt tipvognstog. Kasserne er dog noget utætte
Boggier stablet så de fylder mindst muligt
Træboggier fra Græshave Saftstation
Godt Nytår fra Bafd ønskes på årets sidste udendørs frokost

mandag den 23. december 2013

Nyt fra Bafd 21-12-2013

De sidste par uger har der været travlt med julekørslen, og det er derfor begrænset, hvad der er blevet udført af arbejde i Baneafdelingen. Forrige lørdag d. 14-12 havde vi dog mulighed for at arbejde i vognhallen, hvor vi arbejdede videre med stiksporene beliggende fra skydebroen mod syd. Yderligere et af sporene blev færdiggjort og med dette opstod muligheden for at foretage en omrokering af materiellet i hallen og få placeret det i den endelige position i spor 103. Dagen sluttede derfor med en større flytning af i alt 6 motorlokomotiver alle i 700 mm sporvidde. De fleste af disse har stået ca. 15 år i vognhallen på Hedehusgården, men har forinden stået udendørs i 25-30 år. Det bærer de præg af, men der er da stadig noget at genopbygge fra.

I lørdags læssede vi en del løse roevognsaksler og boggier på Hedehusgården og kørte dem ned i vognhallen, hvor de blev placeret i spor 102. Tanken er at samle alle roevognsboggier og hjul i dette spor, for at skabe et samlet overblik over hvad vi egentlig har på lager. Frokosten blev indtaget i vognhallen og krydret med smagsprøver på Sørens ølbrygningskunst. Herefter arbejdede vi videre med ballastering og understopning af de sidste spor syd for skydebroen. Udenfor regnede det og blev hurtigt mørkt, men da der er lys i hallen kunne vores indendørs arbejde fortsætte uhindret.

Dagens billeder er taget med et mobilkamera under dårlige forhold, så I må bære over med kvaliteten.

I den kommende periode arbejder vi videre i vognhallen lørdag d. 28-12.

Glædelig jul
Steffen

Transportvognen er læsset op med roevognshjul og boggier
6 motorlokomotiver på plads i hallen
En roebaneboggie af træ, formentlig over 100 år gammel