Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 13. april 2011

Om: Sporslip og hjulafdrejning

Claus Nielsen har fremsendt disse fantastiske fotos, der viser hvordan det kan gå, når en lokofører virkelig gi´r den gas:
Har vedhæftet tre fotos af et svært beskadiget sporstykke. Om det virkeligt kan lade sig gøre at beskadige en skinne på den måde ved jeg ikke. Det er i hvert fald første gang at jeg har set det dokumenteret. Jeg har set efter i min gamle 'Bulletin of the International Railway Congress Association' 1925, bind 2, der har en lang artikel om skinnebrud, udplatning, skinnevandring og andre sporskader. Intet der bare lignede. Nåh, til billederne, der efter sporet af dømme er fra USA. Jeg har fået billederne fra en bekendt i Argentina, men uden oplysninger om hvorfra billederne stammer.

Mvh Claus

Så får de nok brug for en god hjulafdrejer: Lars har sendt et foto fra dagens arbejde med dette flotte foto:
Pudsigt at billedet blev i siluet. Tog nétop flangeProfilbilledet hér, for at illustrere worlédes Kenneth's udregninger bare fungerer hélt perfekt ind flanger ved hjulafdrejning:-)

Sés mandag
Mvh Lars

 
mandag den 11. april 2011

Nyt fra maskinafdelingen #14-11 11/04:

Flangeafdrejning

  

På dagholdet fik Bo og Lars arbejdet videre på renoveringen af gangtøjet på Da7, samt beregnet og afdrejet flangerundingen på hjul 1 fra M24. Det skal foregå i en gennemtænkt arbejdsgaang for at undgå for mange omstillinger af drejebænken.
Sven Erik fik sandblæst og grundmalet de sidste trædebøjler og jeg fik slutafrenset og malet lejekasserne fra M24 med Olsen-sort. Jens Christian (JC), der kom forbi værkstedet for første gang på en mandag, havde forinden samlet lejekasserne, så malingen ikke kom de forkerte steder. Derefter fik JC opgaven med at afrense fjedrene under supervision af BigRas.

Jan og Per Børge arbejdede videre på D13 med bla. kabeltræk og kantlister. Der er nu lagt lærred på taget, som dog stadig kræver lidt tilpasning. 10 medlemmer på Gården denne dag.

 
 
 
 
Lærred på før tilpasning og listepåsætning