Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 21. december 2014

Nyt fra Bafd 20-12-2014

Juletogene har præget banen de sidste 3 uger, og der har derfor ikke været de store aktiviteter i Baneafdelingen. For 2 uger siden blev sporskifter med tilhørende låse smurt, så de var klar til trafikken. Desuden fik vi repareret noget værktøj.

I lørdags var det imidlertid muligt at samle et lidt større hold, så vi drog ned på Brandhøj inden første juletog afgik. Gennem de sidste par måneder er der blevet transporteret en del 785 mm materiel ned til hallen og dagens opgave gik på at omplacere dette, så det er placeret i de rette spor og pladsen i hallen udnyttes optimalt.
Vi fik flyttet rundt på materiellet med talje, brækjern og en større kraftindsats, kun afbrudt af en improviseret julefrokost i banevognen mens regnen trommede på taget og juletogene kørte forbi. Efter middag fik vi adskilt stoppemaskinen, der skal have en mindre reparation.

Dagens sidste indsats blev transport ind i hallen af to store 785 mm tipvogne, én fra Fakse Kalkbrud og en fra Nymølle. Dette arbejde fortsætter formentlig allerede på næste lørdag.

Steffen

Banetoget på vej mod Brandhøj mens dagens første juletog oprangeres

M20 på skydebroen i hallen på Brandhøj.
Lokomotiverne er placeret efter planen på 785 m sporene

Bremsetipvogn fra Fakse Kalkbrud på vej ind i hallen

Ikke et af dagens juletog, men et godt fyldt tog 14 dage tidligere.