Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 15. oktober 2022

Nyt fra Bafd. 15-10-2022

Den oprindelige plan for dagen besværliggjordes lidt af efterårstogene, så Claus B, Steen, Lars og Søren, prioriterede, at blive på Hedehusgård og komme lidt videre med restaureringen D 8. I de forgangne uger er der monteret et par nye motorophæng, koblingsplade, trykfod, koblingspedal og akslen, der forbinder gearkassen med vendekoblingen. 

Hullerne til montering af nyfremstillet motorhus bores op foran værkstedsremisen. Dejligt med ny belægning af arbejdsområdet!

Med dejligt vejr valgte vi at arbejde ude og gik vi i gang med montering af drivkæden. Der måtte skæres lidt ud i rammen, så den lange kæde kunne være der idet Vabis-vendekoblingen, er ca. to tommer bredere over kædehjulene, end den oprindelige vendekobling fra Pedershaab. 

Kæden blev til sidst afkortet og sat på. Vi fik opboret en del huller og skåret nye gevind til de bolte, der skal fastgøre motorhuset til rammen, ligesom vi fik monteret nye kølerbeslag og sat køleren fast. Det bageste sæt koblinger ligger nu i sandblæseren, og en aftale om at give dem en tur, er i hus med Henning. 

Kæden er på vej på plads.

Frokosten blev indtaget i hyggeligt selskab med dagens kørende personale. Det så ud som om vores tog blev pænt besøgt og der kom da også en del interesseret publikum ned forbi værkstedet, hvor Claus fik remisen åbnet op så Da 7 kunne beses. 

torsdag den 13. oktober 2022

Infofilm til 'kom og vær med'

Vi samarbejder nu på andet år med Høje Taastrup Kommune i projektet 'Kom og vær med'. Projektet er et af kommunens initiativer for at fremme aktiv deltagelse i lokalsamfundet og vores omtale og tilbud kan ses her. 

27. juni var et par medarbejdere fra kommunen forbi for at optage en lille filmstump til illustration af vores aktiviteter. Derfor er der nu en lille stump film med i omtalen af vores forening. Du kan også se filmen nedenfor.
mandag den 10. oktober 2022

Nyt fra maskinafdelingen #36-22 10/10:

Mange klodser på række - og trinbrættet bruges som underlag. Det skal alligevel være lige så sort...

 Med regn og rusk, så er efteråret og indendørssæsonen ved at være mere attraktiv end udeliv om aftenen. Vi varmede op med en kop kaff´ og så gik snedkerholdet i gang med at male alle de skrå afslutningsklodser; fodstykkerne, der skal monteres ved trinbrædderne. Brian og jeg flyttede lige rundt på et par omklædningsskabe, så der bliver plads til den nye dør i gavlen og bagefter fik Brian savet, boret og monteret de sidste alu-lister. Alexander sleb alle de mange spartlinger på vognsiderne, mens jeg malede enderne første gang grøn. Niels, Kjeld og Carsten sorterede og grundede tagbrædder, så de kan få første lag hvid maling. Tagbuerne står allerede klar på C4. Carsten fik også fræset videre på det ovale hul i pufferhovedet. Fik jeg noteret det hele – tror det ikke… Vi var 11 mand på Gården denne aften. /Leif

Gang i Peddersen-fræseren til et ovalt hul i pufferhovedet

Udvælgelse af de mest egnede brædder til taget. 

Slibning af spartlingerne på vognsiden


Første lag grønt på endefladerne

Efter rigtig mange år bag et skab,
så er der nu plads til at save ud til en dør i væggen 

En lille musemumie dukkede op bag skabet.
Der har den nok siddet i rigtig mange år...