Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 29. oktober 2023

Nyt fra Bafd. 28-10-2023

Det var en lidt anderledes arbejdsdag i baneafdelingen. Fire aktive fejrede 4 gange 40 års jubilæum som frivillige på HVB og det løb med lidt af arbejdstiden. Dels fordi tre af dem normalt er i baneafdelingen og fordi alle aktive var inviteret til varme pølser, kolde øller og hjemmelavet æblekage. Læg dertil taler og gaver og masser af samtaler mellem aktive, som ikke ser hinanden så tit, og det var sært at vi overhovedet nåede noget! Men godt var det!

M 30 ankommer til Hedehusgård med ukrudtsbrænderen på en solid tømmerkonstruktion monteret på deplorider. På Hhg fik vi monteret et skørt omkring brænderen, således at varmen ikke blæses væk.

Efter jubilæumsarrangementet kørte Lars, Kenneth, Børge og Claus B afsted med ukrudtsbrænderen for at afprøve den med det testmonterede skørt af svejsegardin. Turen skulle give mulighed for at vurdere om enheden fungerer og om der er basis for benytte den til ukrudtsbekæmpelse fremover.

Mens et hold var på Truelshøj for at hente en motor, blev der ryddet op efter jubilæumsfejringen. De få overskydende varer og servicet blev kørt fra museumshallen med tog. Det passede nøjagtigt med at den nye motor kunne transporteres i modsat retning med samme tog. 

Foran museumshallen fik Søren, Steffen og Claus udført eftersyn af banevognen. Vognen blev løftet, bogier efterset og opsmurt, flangemål noteret og med alt konstateret ok blev vognen rangeret på plads igen. Rundtom på Hedehusgård, ved perron og i værksteder var der mange andre aktiviteter. Trods festligheder blev der altså udrettet en del.

Steffen, der var en af de fire jubilarer, spiser æblekage og taler med Peter L, der havde lagt vejen forbi fra Sverige.

Stor gruppe omkring E 28 og 'den blå vogn'. Motoren på pallen var netop ved håndkraft trukket fra traileren over på vognen.


Banevognen er løftet og bremsebogien efterses af Søren og Steffen i selskab med Kenneth P.

Vi slutter af med et foto af de fire jubilarer foran Superfos-lokomotivet i museumshallen. Næste lørdag er helt normal i baneafdelingen. Vi forventer at udføre forberedende arbejder til sporfornyelsen ved km 3,7.

De fire jubilarer. Fra venstre Gert, Claus, Søren og Steffen. Foto: Charlotte Kjøller Willems.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.