Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

tirsdag den 28. maj 2024

Nyt fra maskinafdelingen #19-24 17/05:

M4 er prøvestartet og får desuden en grundig gennemgang.

 På en fin aften efter en del regnvejr, så fik Carsten det sorte Pedershaab-lok M4 trukket ud af værkstedet, prøvestartet og justeret. Bagefter fik den en grundig vask og aftørring. M4 skal nemlig vises frem for fine gæster på lørdag, når B&W motor´s venner kommer på besøg. De hjalp i sin tid – i forbindelse med restaureringen af motoren med både uundværlige råd og reservedele. Nu skal de på tur med et særtog og selvfølgelig have en grundig rundvisning på værkstederne – og se M4. Der blev også målt og tegnet dele til B3, som kan føjes til en efterhånden stor samling af dele til udskiftning på rammen. John og Klavs fik udskåret profiler til Bafd skinneboremaskine, så den får endnu bedre hold. Der bliver forskellige profiler til de forskellige skinnetyper – indtil nu til 24 kg og 27 kg.

Ved drejeskiven fik Kjeld gjort klar til en ramme mere rundt skiven og Johnny monterede nye tagrender og afløb på kiosktaget. Det bliver flot!

Jan og Tim havde om eftermiddagen færdiggjort ophænget til skærmene, så Benjamin kunne montere og afprøve afspillernes start/stop-funktion. Det bliver godt!

Bastian og jeg fik bl.a. efterset og klargjort flagermuslygterne i dampstammen. De skal tændes, når Nattergaletoget kører hjemad her tirsdag aften efter en forhåbentlig oplevelsesrig tur med lyden fra mange nattergale i erindring. /Leif

Skinneprofiler til skinneboremaskinen monteres

Test af afspiller på monitoren


Tilpasning af nedløbsrør

Test og reparation af flagermuselygter i dampstammen.

Der kommer jævnligt flere dele til B3

Lidt afslapning efter en effektiv dag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.