Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

tirsdag den 28. maj 2024

En forrygende spændende nattergaletur i Hedeland den 28.5.2024.

Toget oplyst af romantiske flagermuslygter i det sidste af dagens lys

 Efter nogle dage med tvivlsomt vejr frem til ved 18.00 tiden den 28.5.2024, klarede det op og det blev vindstille lige før vi skulle ud på i Hedeland og høre nattergalens sang med veteranbanen og Solveig og Søren Peter fra Dansk Ornitologisk Forening.

Efter en kort briefing var der planmæssig afgang kl. 21.30 og allerede på vejen ud til Brandhøj Station hørtes de første nattergale, så spændingen var stor og optimismen skruet et gear op. Vi ankom til Brandhøj planmæssigt og som sædvanligt læste Solveig et sammendrag af H. C. Andersens eventyr Nattergalen, med fuglestemmer inkl. nattergale i baggrunden. Normalt deler vi os i to hold hvor hold 1 bliver på Brandhøj og Hold 2 går ad Nattergale-stien ved Flintebjerg til Rubjerg.

Da vejret var så usædvanligt godt besluttede alle sig for at køre med til Flintebjerg og med et par undtagelser at deltage i den ca. 1.5 time lange vandring. Hele området vrimlede med nattergale, så det var en fornøjelse, og kort efter at Hold 2 var ankommet til Rubjerg, kørte vi tilbage til Brandhøj hvor der traditionelt er meget at lytte til, mens deltagerne hygger med medbragte kager, kaffe eller vin.

Kort før midnat kørte vi tilbage til Hedehusgård, og på vejen oplevede vi at himlen blev helt klar så vi også kunne se de mange stjerner. Alt i alt en romantisk aften, der ikke kunne gøres bedre.

Vi havde sammen med VisitFjordlandet lavet en konkurrence og den heldige vinder blev Jannie Hansen, der valgte at tage sin mand med på turen. Jannie skriver følgende om oplevelsen på Nattergaleturen:

Den lykkelige vinder Jannie med husbond.

 Vi vil gerne takke for en meget dejlig tur med veterantoget og sikke en oplevelse det var at høre alle de mange nattergalestemmer (og andre fuglestemmer) i løbet af aftenen/natten. Vi har tidligere været på nattergaleture (ikke i Hedeland) uden af at høre nattergalen, men det fik vi da lov til denne gang, til overflod. Så den fuglestemme glemmer vi aldrig igen. Servicen på og omkring togturen var helt perfekt og en god oplevelse. Vi havde ikke tidligere prøvet togturen. Vandringen med ornitologen på nattergalestien gik også meget, meget fint. Tak fordi jeg fik lov at vinde denne gode oplevelse på Visitfjordlandets facebookkonkurrence.

Hilsen Jannie Hansen

 

Deltagerne går ad Nattergalestien

Fotos: Karina Grøn.

Artikel: Bruno Jensen / HVBIngen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.