Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 21. april 2024

Nyt fra Bafd. 20-04-2024

Baneafdelingens vejrkonsulent havde atter leveret flot vejr til sporarbejdet ved km 4,0. Et hold på 9 kørte med 2 tog til arbejdsstedet og passerede undervejs Rasmus' stadigt voksende brændestabler på Brandhøj. Arbejdsholdet var forstærket med erfarne jyske kræfter, idet Uffe fra Hjerl Hede var en tur på Sjælland. Brændekomfuret var medbragt og derfor kunne alle beskæftigede nyde varm mad i banegrøften til frokost. 

Efter frokost kom spormålene frem og samlingen af de første rammer begyndte.

Ved ankomsten til arbejdsstedet gik alle mand hurtigt og erfarent i gang med de påkrævede opgaver. Peter, Steen, Lars og Børge løsnede spigr, Claus B fjernede sveller med gravemaskinen, Claus N og Alexander skovlede svellehuller rene og lagde nye sveller på plads, mens Steffen og Uffe laskede skinner sammen. Arbejdet skred godt fremad og Claus N kunne ved 11-tiden tænde op i brændekomfuret og lave mad. Arbejdsstedet blev højlydt passeret af to 2-sædede F-16 fly. De ses sjældent over Sjælland. Frokosten blev tilrettelagt så man selv kunne vælge om man ville sidde rigtigt til bords eller i græsset.

M 30 med gravemaskinen er ankommet til arbejdsstedet.

I den anden ende af arbejdsområdet er optagning af spigr allerede i fuld gang.

En ny, valset skinne løftes op på de nye sveller.

Den varme mad indtages i strålende sol, godt selskab og en enkelt god historie. Foto: Steen Larsen.

Med fyldte maver tog vi fat på arbejdet igen. Et nyt hydraulisk værktøj til optagning af spigr blev afprøvet. Værktøjet er resultatet af mange dygtige menneskers indsats og det er da også blevet det hidtil bedste værktøj vi endnu har fremstillet. Ved hjælp af hydraulik og muskelkraft nåede frem til overkørslen midt i kurven med sporoptagning og koncentrerede os derefter omkring samling af sporet. Kompressoren blev startet og snart blandede lyden af tryklufthammeren sig med skræppende gæs og flyvemaskiner på vej mod Roskilde Lufthavn. 

Under arbejdet med optagning af gamle sveller fjerner Claus B også lige en græstørv eller to.

Alexander placerer nye, forborede sveller i ballasten.

Steen og Lars arbejder med den hydrauliske spigroptrækker. Endnu er den kun med håndpumpe, men det er planen at forsyne den med tilslutning til maskinel pumpe.

Vejret fortsatte med at være med os, og inden vi kørte hjemad, nåede vi at samle 48 lbm spor foruden at klargøre til fortsat samling af sporet et godt stykke frem mod overkørslen omkring km 3.9. 

Næste lørdag fortsætter vi arbejdet, så vi kan sikre at banen kan blive klar til kørselssæsonen.

SL/CN

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.