Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 9. juli 2023

Nyt fra bafd. 08-07-2023

Allerede da dagens hold fra baneafdelingen mødte ind, var det relativt varmt. Det vigtigste var dog, at det ikke regnede og blæste, for vi skulle lægge tag på tagrytteren på museumshallen. Der manglede montage af de sidste to tredjedele af pladerne, der udover at slippe lys ind, naturligvis udgør en del af bygningens klimaskærm. Tagarbejdet har måtte udskydes på grund af vigtigt arbejde på spor og for meget vind.

Claus B og Søren på toppen! De var nok de værst udsatte for solen af os alle!

Steen og hans Land Rover stod klar med liften, da dagens morgenduelige hold mødte ind. Claus B og N, Søren og Steffen fik manøvreret liften ind i museumshallen efter at dampstammen var rangeret ud. Tagplader blev forbukket og løftet til vejrs, og fastgørelsen af pladerne tog hurtigt fart.

M 30 har hentet dampstammen ud af hallen, så der er plads til arbejdet.

Claus B fik tid til at tage et billede fra tagåsen. Søren og Claus N forbukker tagplader.

Denne lørdag bød igen på mad fra brændekomfuret. Vi krøb ind i skyggen, for varmen var efterhånden belastende. Som dagen skred frem, dukkede flere folk op og hjalp til.

Efter frokosten fortsatte arbejdet med tagplader og da den sidste var fastgjort tog Claus B og Søren fat på at montere endeprofiler på pladerne. Imens benyttede vi andre liften til at montere lampeophæng og lamper, så belysningen i hallen bliver i top. Alexander, der netop er afmønstret Georg Stage, og Leif kørte til Brandhøj med M 30, hvor de hentede træ til brug for ophæng af lamper. Samtidig kunne vi påbegynde nedtagning af presenninger fra materiellet, der har været tildækket, mens taget har været åbent. Vejret var perfekt til tørring af fugtige presenninger, der blev grundigt fejet, inden de blev lagt sammen.

En tagplade på vej på på taget. Med forsigtighed kunne de netop manøvreres igennem åbningen i taget. Carsten og Alexander hjalp med at løfte de sidste plader op.

Leif fik fremstillet nogle meget målnøjagtige strøer til ophængning af lamper. Som det ses benyttes nyfremstillede C 3 til særlige opgaver!

Steffen placerer en af strøerne under tagrytteren.

Kenneth A var en af dem, der dukkede op som forstærkning efterhånden som de først indmødte nærmede sig overophedningen.

Heldigvis kunne vi dagen igennem nyde et par tiltrængte pauser. John kom forbi med ispinde og Rasmus havde bagt lækker citronkage, der passede perfekt til en kop kaffe.

Med hovedopgaverne afsluttet omkring 16.30 begyndte vi oprydning og fejning af arbejdsområdet. En del overskudstræ blev båret ned til brændeskuret, hvor det efterhånden vil blive brugt som opfyringsbrænde.

Rasmus saver resttømmer til optændingsbrænde. Han har klogeligt valg at placere savbukken i skyggen mellem spor 3 og 4.

Efterhånden som tiden nærmede sig halvseks, tyndede det ud i arbejdsstyrken. Men vi var også færdige med det vigtigste opgave. Tagarbejdet er dog ikke helt afsluttet, for der skal stadig monteres sideplader og afslutningsvinkler, men det kan klares uden liften. Det blev en hyggelig dag for os frivillige, og Leif talte 16 medlemmer på Gården denne sommervarme lørdag - for det var varmt. Har vi husket at skrive det?  

Med et tæt tag er forudsætningen for at genåbne museumshallen klaret. Det bliver godt at komme i gang med de sidste småting og oprydning omkring udstillingen, så publikum igen kan kigge ind. Samtidig skal vi i gang med at opgradere udstillingen, så det er næste projekt. 

Leif/Claus N

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.