Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 27. maj 2022

Nyt fra Bafd. 26-05-2022

På dette års Kr. Himmelfartsdag var et hold bestående af Kenneth, Claus B. og Peter samlet på banen, for at få Hedehusgård st. nærmere en færdiggørelse. Sol var der rigeligt af, og selvom vinden var kold, skulle vi nok få varmen. Dagens første opgave for gravemaskinen var afgravning af grus i overkørslen mellem spor 2 og 3 Højdeforskellen mellem disse spor havde samme karakterer som bump på en stillevej, hvilket kunne ses, når der kørte biler med trailer over dette stykke. Gruset skulle senere bruges i spor 2, hvor der lige manglede et par meter ballast.

Kenneth udligner med rolig hånd højdeforskellen mellem spor 2 og 3.

Herefter blev banetoget kørt i spor 1, så donkrafte og øvrigt værktøj ikke skulle slæbes længere end højest nødvendigt. Sporet blev hævet og understopningen påbegyndt, og efter to timer var det meste af sporet understoppet 1. gang.

Claus B og Kenneth justerer sporet, mens jeg er startet med at stoppe... Vi prøver at ramme helt samme højde som spor 1.

Spor 2 efter førstegangsjusteringen. Trods de truende skyer holdt det tørt.

Det meste af spor 2 ligger nu stabilt og venter lige på en gang regn, så det kan sætte sig og få en sidste justering. Det eneste, der drillede lidt, var understopningen, hvor de gamle perronforkanter havde stået. Undergrunden var så blød, at ballasten ”forsvandt” med i de gamle huller, hvor støvlerne stod. Derfor skal vi lige arbejde videre med understopningen her på lørdag.

Der fintænkes over resultatet af justeringen. Det hjælper sikkert med lidt regn fredag.

Så er vi klar til endnu en dag på banen på lørdag.

Sporet blev fejet rent for overskydende ballast og eftermiddagskaffen blev indtaget på bænken ved den lille remise.

Ps: Både Klavs og Lars var også lige forbi, men de var der ikke længe nok til, at de kunne komme med på billederne.

Peter H

Som det ses på billederne fra torsdag havde Steen om onsdagen fået sat de sidste stave på stationsstakittet ved den nye perron. Nu mangler der kun 2 m hegn bag kiosken mod nord.

På rekordtid er der vokset et hegn frem langs perronen. Foto: Steen Larsen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.