Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 23. oktober 2021

Løvfaldstoget kørte med damp 23/10 – og BlivAktiv-dag:

Toget snart klar til afgang

Held i uheld – så havde M24 nedbrud om torsdagen med Tog3, hvor regnen stod ned i stænger fra morgenstunden og først sidst på eftermiddagen tog lidt af. Det gik derfor ikke ud over passagerne, da toget var helt tomt. Det var brændstofpumpen, der gav op… Da M25, der normalt står klar som reservemaskine, også havde bøvl (med et laderelæ), så fik trafikchefen travlt med at organisere og indkalde ekstra mandskab til at køre med damplokomotiv – og den dampansvarlige, Bo, kastede fredag hvad han havde i hænderne for at klargøre det ellers vinternedpakkede No3 med vandopfyldning, klargøring og prøveopfyring. Så Rasmus og Martin mødte tidligt lørdag og fyrede atter op under kedlen. Vejret viste sig så fra sin fineste side; høj, blå skyfri himmel og kun let vind – så solen rigtig kunne skinne på toget og de efterhånden mange folk, der kom for at køre en tur. Det blev således en helt speciel oplevelse for de mange, der forventede motortog, men dog blev glade for at se damplokomotivet. Der var alt fra børnefamilier, par og venneflokke og endog en med egen medbragt grill, så der kunne ristes pølser ude i Hedeland.

Det giver en helt speciel stemning at se lokomotivet i det kolde vejr, hvor dampfanen på smukkeste vis løber over vognene. Undervejs kunne passagerene hilse på baneafdelingen, der flittigt arbejdede langs sporet ved Brandhøj med at sortere gamle sveller, male tipvognsnumre og meget andet. At vi også afholdt BlivAktiv denne dag så ud til at være en fordel. Der var i hvert fald mange med på rundvisningen og mindst en kigger forbi på en almindelig arbejdsmandag og ser om det er her han har lyst at lægge noget af sin fritid fremover. Vejrudsigten for søndagen er næsten lige så god, så mon det bliver en travl dag? /Leif
Afgang i damp og sol
"Tempelbjerget" i baggrunden -Temple of Tokamak
Folk kigger på, mens der løbes om
Lidt opsmøring før næste afgang fra Fem Ege med fyldt tog
Kort stop på Rubjerg
Vel hjemme igen
Baneafdelingen var også i gang
Den nyslåede Slette, hvor der næste år i uge 40 skal ligge 35-40.000 spejdere
Sidst på dagen havde vi Bliv-Aktiv-dag med en hel del nysgerrige. Odin kom ned på egne hjul og trillede selv for første gang i mange år og med nysmurte lejer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.