Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 13. juni 2020

Nyt fra Bafd. 13-06-2020 og særtog!

Arbejdet i banefdelingen beskrives som sædvanligt i dette indlæg, men denne lørdag blev historisk, idet det første personførende tog i 2020 endelig kørte!
Klokken nærmer sig 13.15 og årets første tog på HVB er klar til afgang på Hedehusgård. Toget skal afhente spejderkorpsenes planlægningsgruppe til spejdernes lejr 2022 på Fem Ege.
Inden der kunne køres tog på strækningen måtte baneafdelingen rykke ud til km 2,0 og justere og understoppe kurven, hvor der de seneste lørdage er skiftet 110 sveller. Arbejdet var tilendebragt planmæssigt i god tid inden særtogets passage. Dagens hold bestod af Steffen, Lars, Steen, Jørgen, Kenneth og Claus. I løbet af dagen blev der desuden hældt yderligere ballast i kurven ved km 2,0 og indsamlet gamle sveller.
Kenneth kører stoppemaskine, mens Jørgen og Steen jævner ballast. Dagens vejr bød på blå himmel, sol og blæst.

I afventen på særtoget passage blev frokosten indtaget i det grønne på Brandhøj Station. Kenneth, Steffen og Jørgen nyder de medbragte klemmer.
Dagens særtog kørte tomt til Fem Ege, hvor planlægningsgruppen fra de danske spejderkorps ventede. vi kørte herefter til Rubjerg, hvor passagererne steg af og vandrede til Flintebjerg, hvor vi samlede dem op igen. Efter et stop på Sletten kørte vi til Hedehusgård med krydsning med banetoget på Brandhøj. Efter omløb returnerede vi til Brandhøj, hvor vi vinkede farvel til spejderne. Dem ser vi sikkert mange gange inden sommeren 2022, hvor de for alvor vender tilbage i stort antal.

Hele dagen havde Thomas arbejdet med forberedelser i billetsalget, mens Hans arbejdede febrilsk for at få de sidste trækbukke bragt i udsøgt stand inden vores publikum gør deres entre i morgen. Med både særtog og arbejdstog på plads i museumshallen arbejdede vi videre med klargøring af togstammer og stationsareal til en sikker genåbning af trafikken på HVB. Omkring 19.30 var vi trætte og næsten færdige. De sidste detaljer får vi på plads i morgen.

Sjællandske Medier hjælper med at sprede det glade budskab om vores første køredag og har ansvarlige corona-råd til de potentielle passagerer. Se selv på https://sn.dk/Taastrup/Saa-koerer-veterantoget-igen/artikel/1298039 
Vi afventer planlægningsgruppen (der anes på toppen af skibakken) på Flintebjerg trinbræt. En EH-101 fra Flyvevåbnet passerer.

Hedehusgård stationsskillt. Nu med corona-plakat. Vi ser frem til første dag med plantogskørsel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.