Et herligt
efterårsvejr i Hedeland lagde op til en god dag på banen, så da vi havde fået
rangeret banetoget til perron gik turen til Brandhøj. Her stod en stor
container, der skulle læsses med gamle sveller fra det store
udskiftningsprojekt før sommeren. En del rangering skulle der til, men så havde
vi også tre fyldte deplorider klar til læsning. I mens gik andre hold i gang
med at skifte rendejern på den ene side af vognhallen. Her havde vinteren været
hård ved tagrenden og bukket de fleste ned i en usund stilling. Der skulle også
skæres azobesveller til renovering af et par sporskifter, hvilket er hårdt
arbejde! Claus havde medbragt et mobilt brændekomfur, hvorpå der blev tilberedt
en spicy og god Chili con carne, serveret med lidt af Sørens hjemmebryggede øl.
Jeg kørte lokomotivet, så jeg gik glip af den oplevelse… Men til gengæld havde
jeg Philip med som min wingman. Han fandt adskillige svellesøm fra årene1938-62,
som forsigtigt blev lirket ud af svellerne før de røg op i kassen. Til
eftermiddagen havde Arendse bagt drømmekage, der faldt i god jord til
kaffepausen.
Efter at
”kassen” var fyldt med sveller fik vi lige hentet lidt svelleefterladenskaber
langs sporet og begyndte således at fylde deplorider til næste container. Så
blev der ryddet op og pakket sammen og turen gik hjemad efter en fin dag. Først
da vi forlod Gården begyndte det at småregne. Perfekt timing. 10 mand var på
banen denne dag.
|
Der arbejdes med de hårde azobe-sveller. Der skal fjernes svelleskruer og underlagsplader. Bagefter skal de skæres til |
|
De mange rendejern skal udskiftes og de nye sætte noget tættere |
|
En lille pause i solskinnet |
|
Chili-Claus laver con carne på mobilkomfuret |
|
Der læsses sveller og de bankes på plads... |
|
Gamle, "værdifulde" svellesøm reddes fra udsmidning |
|
Lars viser vejen efter frokost |
|
- men først skal der spises varm mad. Lækkert! |
|
Det sidste læs sveller ryger i "potten" |
|
Banechefen holder kaffepausen i vores svar på PH´s "Ægget"
|
|
Så går turen hjem efter en flittig dag på banen! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.