Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

tirsdag den 17. september 2024

Særtog med 3. klasse fra Fløng Skole 17/09-24:

Så er alle ombord og toget klar til afgang i det fine vejr!

 HVB´s Skoletjeneste havde besøg af Fløng skoles 3die. klasser i dag!

Solen skinnede fra en skyfri himmel og kort før kl. 9 ankom 64 elever og 6 lærere på cykel fra Fløng Skole. Alle var veloplagte og skulle på en lærerig udflugt hvor temaet var cykling, historie om Hedeland, historie om Hedelands Veteranbane, industribaner, transport i gamle dage og motion på Naturlegepladsen.

Børge, dagens togfører, holdt ved elevernes ankomst, en introduktion om sikkerhed og regler for opførsel på og omkring toget og i Hedeland generelt. Herefter gik eleverne til museumshallen og blev bænket på en ledig togstamme. Bruno havde fremstillet noget undervisningsmateriale, passende til elevernes klassetrin, der dannede grundlag for en fortælling om dagens emne.  Eleverne lyttede opmærksomt, samtidigt med at de fra togstammen kunne se de mange lokomotiver og plancher, der er i museumshallen.

 Efter endt foredrag og spørgsmål, bl.a. hvor stærkt vi kunne køre og om vi kunne transportere en blåhval, gik eleverne i god ro og orden ud til det oprangerede tog, hvor de tog plads og var klar til næste oplevelse i Hedeland. Efter ca. ½ times kørsel ankom vi til Fem Ege og selskabet stod af og begav sig til naturlegepladsen, hvor der blev brugt en masse energi. Godt de havde madpakker med.

Ved 12-tiden kørte vi tilbage mod Hedehusgård Station, og ved ankomsten fandt eleverne deres cykler og begav sig tilbage til Fløng Skole, glade men også lidt trætte.

Alt i alt en herlig dag i Hedeland og hos Hedelands Veteranbane.


Fløngs 3. klasser får her en sikkerhedsinstruktion i opførsel på og ved banen!


Tekst: Bruno Jensen

Foto: Børge Brandstrup og Bruno Jensen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.