Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 12. maj 2024

Sommerens første plandag 12. maj 2024:

Første motortog klar til afgang - omringet af fotograferende, norske smalsporsfans

Med sol, fuldstændig blå himmel og kun let vind, så var forudsætningerne for en god sæsonstart til stede. Museumsgruppen havde også brugt lørdagen på at gøre klar til sæsonen. Der var vasket lokomotiver, ryddet op og etableret en væg med avisklip fra de sidste 50 år. Også en skærm med film et sat op og to spændende kort, hvor områdets historiske smalsporsbaner er indtegnet over på et nutidigt kort. Det var der mange, som fandt interessant. Arbejdet med at forbedre museets udstillinger fortsætter naturligvis.

Vi blev ikke skuffede over sæsonstarten. Allerede motortoget var godt fyldt før afgang og omringet af en stor flok norske smalsporsfans. De havde været på ni dages tur rundt Tyskland og Holland. Nu gik turen hjemover med et sidste stop hos os – og de var meget begejstrede over det de så. Både M24 og M25 blev præsenteret undervejs. Første damptog var fyldt til sidste plads og alle små børn sad på skødet – og under turen dukkede der jævnligt en norsk fotograf eller to op langs banen. Vi satte både folk af på Rubjerg og Fem Ege. Flere havde fyldte picnic-kurve med sig. Efter Rubjerg kørte vi gennem den nyligt renoverede kurve og bemærkede naturligvis det rolige forløb på strækningen. Flot arbejde!

 I løbet af dagen talte jeg med flere, der havde været på troldejagt og undervejs havde set toget køre forbi. De kom med på en tur, ”som i hvert fald ikke blev den sidste”. Som altid en fornøjelse at se begejstringen i øjnene på både små og store. Som altid var der også mange medlemmer og stamkunder ombord, der længe havde glædet sig til at sæsonen endelig kom i gang. Vejret holdt sig flot hele dagen og der var travlt på de fleste tog – det stilnede dog lidt midt på dagen, men en perfekt start på sæsonen. Jeg glæder mig allerede til Pinsen, hvor vi både kører søndag og mandag. Må vejret også være med os der! /Leif
Ikke kun normændene fandt togkørslen spændende


Bastian fangede toget ved Plantagen



Også rangeringen bliver massivt overvåget

Et godt fyldt tog står klar til afgang

- og på Fem Ege udveksles ligeledes mange passagerer


Travlhed og stop på de fleste stationer

Krydsning på Brandhøj

Der er pænt på Sletten, men vi savner køerne



Bastian fangede også damptoget ved Naturlegepladsen


- igen en fyldt perron

Den nylagte kurve er behagelig at befare. Langs sporet ligger de gamle skinner - lidt endnu


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.