Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 15. januar 2023

Nyt fra Bafd. 14-01-2023

Vejrudsigten lovede spredte byger, blæst og gråvejr. Alligevel var et arbejdshold klar til banearbejde denne lørdag. De primære opgaver var opmåling ved km 1,1 og arbejde ved sporskifte 115 foran museumshallen. 

Peter H skærer skinner for tilslutning af skifte 115 til spor 20.

Steffen og Claus N forlod for en kort bemærkning Hedehusgård for opmåling af sporets tilstand efter underboringen for den krydsende vandledning. Som forventet kunne opmålingen ikke vise forandringer på sporet. På Hedehusgård havde Lars, Peter og Søren H i mellemtiden kastet sig over sporskiftet foran museumshallen. Efter hjemkomst sluttede Steffen og Claus sige til holdet, ligesom Alexander dukkede op lidt senere. Skinner til forbindelsen til spor 20 blev skåret med skinnesav og sveller udlagt. Vejret var ikke perfekt og når regnen tog for meget til, søgte vi ly i banevogn eller museumshal.

Steffen pakker målegrejet sammen efter opmåling af sporet ved km 1,1.

Peter og Søren sætter trækbukken på plads. 

Med gravemaskinen lægges ballast i skiftet.

En rum tid gik med boring af laskehuller og tilpasning af forbindelsen til spor 20. Hovedparten af laskerne blev spændt, men det er som sædvanligt et noget langsommeligt arbejde at få tilpasset skinner, lasker og hulafstand med den brede udvalg af lasketyper som vi har til rådighed til dette projekt.

Søren og Lars hjælpes ad med at få lasket en skinnesamling. Et sæt hænder er for lidt!

Arbejdsdagen går på hæld. Mens Alexander, Lars og Søren ser til jævner Peter skråningen øst for skifte 115. Sporskiftet der ses i forgrunden er det, der skal ilægges i den nye transversal mellem spor 20 og 21.

Næste lørdag håber vi at have modtaget de nye lejer til stoppemaskinens excentrikker, så vi kan komme videre med reparationen af maskinen. De gamle lejer, der var fremstillet i Sovjetunionen, overlevede dermed deres oprindelsesland med lidt over 32 år! Desuden arbejder vi videre foran museumshallen og kan forhåbentligt færdiggøre skifte 115.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.