Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 27. juni 2021

Nyt fra Bafd. 26-06-2021

Efter en uge med lidt køligt sommervejr, var varmen vendt tilbage og lørdagens mandskab fik hurtigt sved på panden. Hans malede oste på Hedehusgård, Lars og Peter H arbejdede med opskæring af glideplader i 27 kg/m skifterne til Vinterrasserne, mens Steffen og Claus N tog til Rubjerg for beskæring og flisning.

Hans maler trækbuk, mens banetoget holder klar til afgang. Toget skal mod syd - dvs. højre - så Hans kan roligt male videre.

På Brandhøj nåede vi at sætte vores bremsetipvogn indendørs i opbevaringshallen. Tipvognen trænger til en kærlig hånd efter mange år brug - de seneste år i vores særkørsler med historiske tipvognstog.  Tipvognen blev hentet hjem til Hedehusgård fra oplagspladsen af tre drenge i vinteren 1986. Mon ikke reparationen kommer til at foregå hos en af drengene?

Steffen skubber bremsetipvognen op mod opbevaringshallen.

Her er det Claus N, der skubber vognens underdel igennem spor 2 på Sølund Station på vej mod Hedehusgård. Forhåbentlig morer Steffen sig ikke med at bremse? Foto: Søren Hein.

Mens der blev arbejdet med sporskiftedele på Hedehusgården, fik bevoksningen på vestsiden af Rubjerg Station en beskæring. En del af læhegnet blev barberet ned og fliset. Det var varmt arbejde og da vanddunken var tømt og den sidste sodavand drukket, var tiden inde til at møde Peter og Lars på Brandhøj Station. Her var de i færd med at aflæsse kasserede skinner fra 27 kg/m skifterne. Med arbejdet og rangeringen overstået, kørte de to tog mod Hedehusgård, hvor alt blev sat på plads, og en varm arbejdsdag kunne afsluttes.

Steffen er i gang med teleskopsaven, mens M 12 med banevogn og flismaskine står i spor 2.

Der er grønt i Hedeland. Men heldigvis har vi godt maskineri til at holde væksterne i ave langs banen.

M 30 med gravemaskine og Storebæltsvogn foran opbevaringshallen set fra M 12.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.