Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 30. maj 2021

Nyt fra Bafd. 29-05-2021

I forhold til sidste lørdags regnskyl så vejret i dag helt anderledes ud: Ikke en sky på himlen, høj sol og temperaturer høje nok til at t-shirt var nok. Vi tog afsted fra Hedehusgård i to hold - et i bil og trailer med lysamaturer til oplagring og et med banetoget fremført af M 30. Et selskab havde bestilt dampsærtog på denne skønne dag, og det betød, at vi hovedsagelig arbejdede på Brandhøj Station og aftalte togbevægelser udenfor Brandhøj med særtogspersonalet.

No. 3 med særtoget krydser arbejdstoget med M 30 i spor 2.

Allerede ved oprangeringen koordinerede vi med særtoget og kom fint afsted. Kenneth var på Brandhøj med første læs ren- og klargjorte lysamaturer, da Hans-Henrik, Lars, Steffen og Claus N kørte fra Hedehusgård. Undervejs fik vi slået det høje græs omkring den sydlige trækbuk på Sølund. Vi fortsatte med græsrydningen på Brandhøj og fik desuden hentet flismaskinen frem. Med de nye knive, den havde fået monteret sidste lørdag, gnaskede den sig let igennem de træer og grene, der i den seneste måned er blevet fjernet rundt om skinnestakke mv.

Der ventes på fotografen. Banetoget klar til afgang. No. 3 rangerer på sporviften.

Der er virkeligt grønt omkring Brandhøj på denne årstid. Steffen slår græs ved det nordlige sporskifte.

Vi fik ryddet yderligere op i bevoksningen på Brandhøj.


Imens en del af holdet ryddede og flisede bevoksning, var andre beskæftiget med at lægge amaturer på plads og finde plads til en del grej, der ikke længere behøver fylde op på Hedehusgården. Efter passage af særtoget var vi blevet en mand mere, idet Jørgen havde fået fornem kørelejlighed til arbejdsstedet. Græsslåningen fortsattes med både buskrydder og slåmaskine. I løbet af dagen fik Steffen, Hans-Henrik og Jørgen også fældet og fliset en del sandtorn i kurven ved km 2,0.

Det var en varm arbejdsdag, så vi huskede at holde pauser og med Brandhøj Stations parklignende omgivelser, var det let at finde skygge under en gruppe birketræer eller langs opbevaringshallen.  

Mens flisholdet var ved km 2,0, hentede Lars og Claus N dele til sporskiftebeddingen, hvor det er planen at bygge skifterne til den fremtidige Vinterrasserne Station. Beddingen blev etableret ved siden af spor 2 i stationens nordende. To 15 m lange 24 kg/m skinner blev klodset op på 4 perronforkanter. Ekspeditionen efter perronforkanter på den gamle oplagsplads bragte også et antal trækbukke og retningsvisere for dagens lys. De blev hentet op ved siden af beddingen. Vi må senere vurdere om de er tjenlige til renovering eller indvinding af dele.

Lars og Steffen har skåret et par birketræer til optændingsbrænde og kører det nu til sporet for videretransport.

Jørgen og Lars trækker to skinner frem til byggebeddingen ved spor 2. Foto: Kenneth A.

Færdig byggebedding til sporskifter. I forgrunden er trækbukke og retningsvisere hentet frem fra lageret.

Dagen sluttede med yderligere aktiviteter for en ryddelig bane igennem sommeren og ved 18-tiden var vi tilbage på Hedehusgården. Dagen igennem havde Hans gjort yderligere fremskridt på trimningen af Hedehusgård Station. Det var derfor et smukt skue at rulle ind på stationsområdet i aftensolen efter en god arbejdsdag.

Venteområdet foran museumshallen trimmet og klar til søndagens gæster. Foto: Hans N.

Igennem et par hverdagsindsatser er der endvidere trimmet græs på Hedehusgård st. perron og bænkene er opmalet. Foto: Hans N.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.