Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 5. december 2020

Nyt fra Bafd. 05-12-2020

Blæsten var aftaget noget og vejret en smule mildere end de foregående dage. Det passede dagens hold i baneafdelingen fint. Arbejdsprogrammet stod på opsamling af gamle sveller ved km 0,3-0,5 og udskiftning af sveller i skifte 115 foran museumshallen. D 13 kørte julesærtog Sølund-Fem Ege og retur. Måske årets eneste juletrafik?

Dagens arbejde er i gang. M 12 på vej med kvas til aftipning langs en banedæmning og energi- og banevogn holder klar til at understøtte arbejdet på sporskiftet i forgrunden.

Som dagens første opgave samlede Lars, Kenneth og Leif kvas ved spor 0 og kørte det til aflæsning. Det blev til 2 ture, hvorefter holdet hentede nye sveller til sporskifte 115, som Steffen og Claus havde havde adskilt. Mens Leif sluttede sig til sporskiftebyggerne, kørte Lars og Kenneth ned ad rampen med M 12 og Storebæltsvognen og indsamlede af et par omgange de resterende udskiftede sveller ved km 0,3-0,5. Sporskiftet blev klargjort og var klar til samling, da de to hold igen var forenet. Efter sporskiftet var færdigsamlet, fjernede vi de gamle sveller og jævnede de værste ujævnheder i ballasten. Mens mørket faldt på rangerede vi på plads i museumshallen.

Udskiftede sveller samles op langs strækningen. Foto: LJO.

De nye sveller ankommer. Lars i gravemaskinen, Kenneth stand by og Steffen i færd med at rense op efter en af de gamle sveller.
Der var lidt bøvl med at starte kompressoren og Claus var utålmodig. Her slås der spirg i på den gammeldags facon. Foto: LJO.

Svelleudskiftning uden gravemaskine kræver kræfter! Leif trækker med svelletang og Steffen skubber på med brækstang.

Her lægges også kræfter i! Lars og Claus N holder sporvidden, Steffen har netop boret svellen og nu slår Leif spigret i. Foto: KHA.

Leif borer, Kenneth slår spirg i og Steffen løfter svellen. Snart er skiftet samlet.

De gamle sveller samles op, så området efterlades ryddeligt. Solen er på vej ned i vest.

De gamle sveller læsses på deplorider hensat i spor 20.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.