Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 29. december 2019

Nyt fra Bafd. 28-12-2019

Efter julefestlighederne kløede det i fingrene hos en del aktive medlemmer for at komme i gang med arbejdet på HVB. Både maskin- og baneafdeling var bemandet. For baneafdelingens vedkommende var nattens frostvejr en kilde til bekymring. Efter en kort drøftelse besluttede vi at tage chancen og prøve at gennemføre det planlagte arbejde med svelleudskiftning i spor 2 på Rubjerg Station.
Vejret var dagen igennem koldt og med vekslende skydække. Som altid, når vi arbejder langs Hedelands stier, hilste vi både på familier på vandretur, mountainbikere og ryttere
Efter at have hentet M 40 og energivognen på Brandhøj gik turen til Rubjerg, hvor vi begyndte optrækning af spirg i spor 2. Både optrækning og udskiftning af sveller besværliggjordes ikke af frosten, men af beliggenheden af sporet tæt på skifte 140 og ø-perronen på stationen. Det lykkedes dog at have trukket spirg op i sporet indtil syd for perronen inden frokost. Også arbejdet med at skifte svellerne var på det tidspunkt kommet ind i en god gænge.
Benjamin slider i forgrunden med det gule brækjern, mens udskiftningen af sveller er kommet i gang i den nordlige ende af Rubjerg Station.


Steffen og Benjamin sætter spirg fast i de nye sveller. M 40 med energivognen afventer at det bliver tid til at indsætte trykluftudstyr. Bygningen, der skimtes over Benjamin, er den faste elforsyning Hedeland etablerede i foråret til brug for bl.a. Borderland.

Arbejdspladsen som den så ud lige inden frokost. Foto: Benjamin Sayoc
Efter en veloverstået frokost kastede det samlede arbejdshold sig over de næste opgaver. Lars, Steen og Hans bugserede sveller på plads, mens Steffen, Benjamin og Claus tog fat på at gøre klar til samling af sporet.
De sidste genstridige spirg skal lige op. Her er Steen i kamp med et af de mest fastsiddende. Steen vandt! Foto: SL.


M 40 med energivogn er rangeret ind i spor 1 og trykluftslangen er klar til at blive rullet ud. Mørket er begyndt at sænke sig på trods af at dagen, i følge kalenderen, allerede er blevet 3 minutter længere.

Inden tryklufthammeren har gjort arbejdet færdigt, skulle der næsten kunstigt lys til for, at vi kunne se ordentligt.

Dagens resultat blev således 26 udvekslede og spigrede sveller, en sporramme, hvor svellerne er udvekslede og 3 rammer hvor spigrene er trukket på. Det er opsat rød seddel på opslagstavlen ved damp'a, der fortæller at gennemkørsel på Rubjerg skal foregå via spor 1.

Hjemkørslen foregik i tiltagende mørke og det var en fornøjelse at rangere på plads i vognhallen på Hedehusgård, der i løbet af julen er blevet udstyret med belysning i hallens spor 22.

Det forlyder, at en ihærdig skare møder frem til arbejde på årets allersidste dag. Mødested Hedehusgård ca. 9.30.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.