Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

tirsdag den 17. oktober 2023

Åbent Hus for nye frivillige til banearbejde

Hedelands Veteranbane fortsætter traditionen med åbent hus for nye aktive - denne gang med fokus på banearbejde. I de kommende år begynder arbejdet med at forlænge banen til Vinterasserne og der bliver rig lejlighed til at få en fritid som jernbanebygger. Opgaverne langs banen foregår udendørs året rundt og indebærer bl.a. beskæring af buske og træer, udskiftning af sveller, perronbygning vedligehold af stationsudstyr og grønne områder, samt anlæg og fornyelse af spor. Har du ikke før haft med jernbaner eller teknik at gøre, er det ingen hindring. Gå-på-mod og interesse er nok - alder og køn er underordnet!

Her bygger frivillige ny perron på Hedehusgård Station. Til tunge løft og større gravearbejder har vi to gravemaskiner til hjælp. 

Udveksling af skinner i en kurve på strækningen. Arbejdet foregår primært udendørs, så du bliver både solbrændt og våd i ny og næ. Når vejret er alt for slemt, har vi heldigvis en række indendørs opgaver, som vi kan løse.

Kom til Åbent Hus
Vi holder åbent hus for alle interesserede lørdag 21. oktober kl. 15.35 på Hedehusgård Station i Hedehusene, Brandhøjgårdsvej 2. Her kan du høre mere om mulighederne for at deltage i arbejdet med at vedligeholde og drive Hedelands Veteranbane. Vi mødes foran billetsalget, hvor vi starter med en kop varm efterårskaffe. Derefter åbner vi dørene til værksteder og vognhal, hvor vi viser noget af det maskineri frem, som vi bruger til at anlægge og forny sporene. Har du spørgsmål om hvad mulighederne er som frivillig på HVB, har vi naturligvis tid til at svare på dem.

Det er ikke hårdt arbejde det hele! Af og til tænder vi op i brændekomfuret og spiser en omgang gryderet. Indtil videre har vi været gennem et bredt udvalg af retter fra bl.a. Sverige, Indien, Mellemamerika, Spanien og Ukraine.

HVB modtager foreningspris
HVB vandt for nogle år siden førstepladsen ved uddelingen af Høje-Taastrup Kommunes foreningspris. Ved uddelingen lagde borgmester Michael Ziegler vægt på, at HVB’s aktiviteter ikke kun kommer medlemmerne til gode, men også er til glæde for kommunens borgere samt at ”HVB er med til at sætte Høje-Taastrup Kommune på landkortet” og sluttede af med at sige, at ”selvom HVB er en sæsonbetonet forening, er der aktivitet året rundt for både medlemmer og gæster på en af kommunens skønneste lokationer.” Alt det kan du blive en del af. Vel mødt!

Et mindre arbejdshold er på vej ud ad strækningen med et læs skinner til aflæsning. Igennem arbejdet får du mulighed for at lære at betjene forskellige maskiner og lokomotiver. Det hele sker ved oplæring af erfarne frivillige.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.