Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 16. juni 2022

Nattergaletur 16-06-2022

Torsdag d.16. juni kørte vi vores anden og sidste nattergaletur i denne sæson. Nattergalen indstiller snart sin sangaktivitet, og det var derfor sidste chance for at høre denne. 28 gæster havde købt billet via nettet, og omkring kl. 21.30 afgik toget fra Hedehusgård st. efter en kort introduktion til aftenens arrangement. 

Gennem den flotte solrige og vindstille aften kørte vi til Brandhøj st, hvor motoren på M25 blev slukket. Ombord på toget var to ornitologer, Solveig og Søren Peter, der med stor viden guidede deltagerne igennem aftenen. Første punkt var oplæsning af H.C.Andersen "Nattergalen", der til lejligheden blev akkompagneret af nattergale-sang i flere retninger. 

Et lille hold blev på Brandhøj sammen med Solveig, og fik en eksklusiv guidet tur til områdets mange fugle. Især Brandhøj er et yndet sted for fugle pga. meget krat, vand og rørskov.

Resten kørte med til Flintebjerg, hvorfra selskabet med Søren Peter i spidsen begav sig på en vandretur i det vestlige Hedeland. Vi kørte videre til Rubjerg, løb om og efter en times tid kom gæsterne tilbage til toget, vistnok efter en mindre omvej. Hedeland kan nemlig være svær at finde rundt i for den uøvede.

Mørket var ved at falde på, og efter et mindre ophold på Brandhøj sammen med en særdeles energisk nattergal returnerede vi til Hedehusgården lidt før midnat. Her kunne gæsterne let finde tilbage til deres biler, da den belysning, som kommunen er ved at installere, viste sig at være særdeles oplysende. Ikke få gæster udvekslede håndtryk med togpersonalet, og tilfredsheden med aftenens arrangement var stor. Bestemt noget der inspirerer til yderligere arrangementer af denne type.

Steffen

Klar til afgang fra Hedehusgård spor 1

Solveig læser op af "Nattergalen" på den nyslåede perron. Steen
havde nemlig været flittig med plæneklipperen i løbet af dagen.

I baggrunden kan man høre nattergalen, nærmest bestilt til lejligheden.



Gæsterne skulle have været en tur forbi Tokamak Templet, men vejene i Hedeland er snørklede, 
så det var kun togføreren der kunne nyde det sidste lys mod vest. De fandt dog vej tilbage til toget, 
også uden brug af den medbragte radio.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.