Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 16. december 2021

Torsdagsbilledet #237

 Torsdagsbilledet er i dag et link til ZDF og en film, hvor første del er den mest interessante for togfolket. Nederst er der link til fotos fra Feldbanetræffet samme sted i 2019.




Forleden viste den tyske fjernsynskanal denne beretning fra en helt fantastisk samler af motorlokomotiver (Bares für Rares - Sammlerstücke vom 21. November 2021) Filmen er på tysk, men se den alligevel. 

Det blev for mit vedkommende gensynsglæde, for hvert år afholdes der et Feldbahntreffen et sted i Europa ( – bortset fra de Coronaaflyste i 2020 og -21, der skulle være afholdt i Holland…) Det er et arrangement, der går på tur mellem de klubber og baner, som tilbyder at afholde et træf. Det sker, at der er flere som byder ind og så vælges næste sted demokratisk blandt de fremmødte. Ofte er det i Tyskland, der har de fleste baner – men HVB afholdt f.eks . træffet i 2002 – og det gik rigtig godt! I 2019 blev det afholdt hos Schortefeldbahn ved Ilmenau, Thüringen. Forskellige deltagere kom med deres eget materiel på lastvogn eller trailere, deriblandt tre damplokomotiver. En flok fra IBK deltog også i træffet: Carsten, Leif, Claus N, Steffen og Lars. Når man gik en tur på det store område, kunne man i et hvert hjørne finde lokomotiver – enten udendørs eller i de utallige bygninger og værksteder langs den 2 km. lange bane - der var anlagt på den 1 km lange grund. Utallige små banegårde og sporvifter kunne findes overalt. Hele fredagen kunne man hoppe ombord på de forskellige tog, der kørte rundt på banen – dog var der også en del oprangeringer udelukkende med tipvogne eller tømmertog, hvor vi i stedet kunne tage fede fotos langs den flotte strækning, der gik rundt dalens sider og langs en lille flod. På området lå også en nedlagt mine -”Volle Rose”, hvor der blev kørt guidede ture for publikum. En vigtig del af træffet er jo også at møde ligesindede fra de andre smalsporsklubber i Europa. Fredag aften var emnet lokomotivfabrikken Montania/Nordhausen, hvor vi derefter om lørdagen kunne se næsten 50 forskellige udgaver fra denne fabrik. Det var stedets primus motor Peter Erk og hans kompagnon, som havde samlet og renoveret alle disse flotte lokomotiver. Om lørdagen blev hver enkelt enhed kørt frem og præsenteret med både byggeår, driftshistorier og hvordan de var blevet erhvervet rundt i hele Europa! Det var heldigvis herlig solskin og vi kunne derfor få kørt en masse med tog, tage flotte fotos og nyde den smukke dal. Søndag gik turen hjemover igen efter et par herlige dage sammen med de andre smalsporstosser fra hele Europa.  /Leif

Se filmen her: Bares für Rares - Sammlerstücke vom 21. November 2021 - ZDFmediathek

 Og et udvalg af mine fotos fra træffet i 2019 kan du se her:

 https://photos.app.goo.gl/JggMKzMA3KNDwVi86

(forkortet version af indlæg  – den hele udgave stod at læse i TIPVOGNEN 5-19)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.