Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 10. august 2011

Bafd arbejder uge 31

Torsdag aften kørte vi en tur på banen og udnyttede det gode vejr til at lave forskellige vedligeholdelsesopgaver. Undervejs slog vi græsset på perronerne, smurte sporskifter, klippede diverse grene, som hang ind i profilet og ikke mindst fik malet vores kilometersten med hvid betonmaling. Arbejdet skred hurtigt frem, men på Sletten mødte vi nogle uforudsete udfordringer, da kilometersten 2,5 skulle males. Denne sten er placeret midt på Sletten og har altid ført en hård tilværelse som kløpind for diverse kreaturer i området. I år er det ikke kreaturerne der hersker i området, da de er trængt i baggrunden af en flok på 6 islandske heste.

Heste i en flok på sommerfold plejer ikke at være specielt interesserede i mennesker, men denne flok er åbenbart særdeles nysgerrig, for ganske kort tid efter at banetoget var standset ved kilometerstenen blev vi overvåget af denne flok. Deres interesse og engagement i projektet overgik langt hvad man ellers ser på HVB, og efter ganske kort tid måtte maleprocessen gennemføres med en hånd på penslen og en anden som skubbede den nærmeste hestemule væk. Da vi forlod stedet var kilometerstenen i sin nymalede stand blevet endnu mere attraktiv som kløpind, så Christian d. X hvidmalede genforeningshest, fik sig hurtigt et par nulevende kollegaer.


Vores tur fortsatte ud ad banen og vi nåede Rubjerg samt det nærliggende trinbræt. En kraftig rydning blev gennemført, så det er klar til HVB Grill Parties næste weekend. Vi afprøvede pladsen behørigt med den medbragte grill, bøffer, salat mv. fremtryllet af Lars. Afprøvningen trak ud, og efter ukrudts-fældning på Plantagen og omløb på Fem Ege kørte vi hjemad i tusmørket.





Velvidende at hestene formentlig havde ødelagt en del af malerarbejdet besluttede vi os for at udbedre skaderne. Ingen heste var synlige for det menneskelige øje, men heste ser åbenbart bedre, for efter få penselstrøg kom flokken travende imod os. Vi hoppede ombord på toget, og hesten genafprøvede deres nymalede kløpind.


Lørdag forløb mere fredeligt uden indblanding fra den vilde natur. Denne gang fik vi malet tallene røde på en del af stenene, men da vi ikke forsatte ud på Sletten med dette arbejde, blev det hverken til røde heste eller køer i denne omgang. Derimod brugte vi dagen på at rette skinner til vognhalssporene og vi fik forlænget sporene inde i hallen med ca. 25 m. Vi fortsætter med dette arbejde i den kommende tid, og da der også er mange andre opgaver i forbindelse med klargøring til støbning af gulvet, vil jeg opfordre alle til at komme og give en hånd med om lørdagen.


Steffen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.