Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 11. april 2021

Nyt fra Bafd. 11-04-2021

 Vejret bød på køligt vejr, men frisk vind, vekslende skydække og enkelte, korte solstrejf. Vi fortsatte justerings- og understopningsarbejdet på rampen. Inden fik vi dog lige afkortet en skinne ved drejeskiven. Arbejdsholdet var på 6 mand, der fik udrettet de planlagte opgaver plus lidt til.

Tre mand med hver sin opgave: Steffen bærer donkraft, Hans Henrik har allerede stadiet på skinnehovedet og Lars følger efter med waterpasset.

 
Mens arbejdet ved drejeskiven pågik, blev banetoget oprangeret og det sidste mandskab mødte op. På vej ned ad rampen, kan vi allerede nu mærke, at stigningsforholdet er forbedret. Det er bl.a. langt lettere at sætte i gang på rampen. Vi arbejdede primært på sporet nedenfor rampen, og fik lavet grundlaget for en god overgang mellem rampen og det flade stykke på dæmningen frem mod km 0,5. 

I forgrunden jævner Steen grus, Peter og Lars arbejder ved stoppemaskinen og i baggrunden er Steffen og Hans Henrik ved at løfte sporet.


Der var af og til solstrejf, men vi fik også en meget kort sludbyge, så vi mærkede i høj grad forårets vejrvariation. Hans Henrik, Steffen og Lars justerer højden på sporet.


Frokost i sporet med god afstand. Claus N er mod sædvanen i klasse 3-tøj, da han kom direkte fra en fotoopgave på den store bane. Foto: Steen Larsen.


Med maven fyldt, gjaldt det om at komme i gang igen, så musklerne ikke blev for kolde. Ude af kurven blev arbejdet lettere. Sporet skulle bare op i vandret og ingen overhøjde, så nu gik det stærkt. Da klokken var 2 kunne vi slukket stoppemaskinens to motorer og nyde en kop kaffe i km 0,5. Kenneth P aflagde besøg og fik en kop med.

Claus N graver huller til donkraftene og er snart i mål ved første overskæring. Foto: Hans Henrik Schönthal.


Hov, der kom solen igen. Peter H er ved at understoppe de sidste 15 m, mens Hans Henrik og Lars allerede venter utålmodigt på kaffepause.

Efter pausen ryddede vi op, og nød køreturen op ad rampen. På Hedehusgård rangerede vi på plads, foretog mindre klargøringsopgaver, men måtte også lige have gravemaskinevognen ud for at afprøve et nyt redskab til gravemaskinen. Det udgåede birketræ langs museumshallen blev lagt ned af den hydrauliske træ-klipper og findelt uden vanskelighed.

En-to-tre klip! Mon ikke vi bliver glade for den dims, når vi skal rydde sandtorn langs strækningen? Foto: Peter Hein.

Næste lørdag regner vi med at køre fyld og ballast til rampen, så der kommer til at lyde som i grusgravenes storhedstid: uaffjedrede tipvognshjul og raslen fra koblingskæder. Kom og vær med!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.