Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

tirsdag den 29. oktober 2019

Nyt fra maskinafdelingen #37-19 28/10:


Hov - var der ikke en motor her lige før? Nå, så kan der lige så godt fjernes gammel olie...
Bo og Peter hentede et af vores Sydafrikanske hjul på Brandhøj, så vi kan få afklaret hvordan vi kan få afdrejet en større serie hjul til nye bogier. Det kunne godt blive noget CNC ude i byen, så vi i stedet kan bruge tid på specialistopgaverne… En af dem er at adskille driv- og kobbelstænger på Vildmosen. En utæt pakning ved cylinderen skal udskiftes og samtidig kan der evt. udskiftes andre sliddele der. Peter gik i gang med en del i fræseren, men jeg fik ikke spurgt hvad dimsen hedder, så det må vente.

Carsten, Kjeld og Steen har nu fået motoren hevet ud af M30 og fremstillet et motorstativ – der denne aften lige skulle forbedres lidt. Steen fik desuden fjernet en masse gammel olie fra underdelen – nu der er god plads. Bagefter blev der ryddet op i motorværkstedet, så Perkinsmotoren kan komme derned for en ordentlig omgang!

Der blev også arbejdet på styringen til el-værket og det afstedkom et antal prøvestarter – og stop. Starten gik fint, men stoppet drillede. Det blev vist løst til sidst… På C523 foretog Erik de sidste, afsluttende opgaver med afrunding af de forreste sædelister. Det blev flot! Jeg fik malet stolperne med hvis, så det sidste der mangler, er skiltene med HVB og vognnummer, samt en godkendelse. Det arbejder Hans på! Vi var 12 mand på Gården denne aften – og flere af os glæder os til i morgen, hvor der er Onsdagshytte. Mere om det en anden gang 😊

Hæ -hæ. Vi har taget den ud og gemt herovre...
Afmontering af drivstangen fra stemplet

Der skal holdes styr på delene


Hjørnestolperne indvendig får træmaling, resten metalmaling

Sædelisterne afrundes pænt ved døren


Montage iflg. teknisk dokument

- og afprøvning i røg og os!

C523 - Snart helt klar!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.