Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 24. august 2019

Nyt fra Bafd 24-08-2019

Sommerheden var vendt tilbage og en varm dag ventede holdet fra baneafdelingen. Arbejdede begyndte foran vognhallen, hvor et nyt skærebord til vores nye plænetraktor skulle tages i brug. Det nye skærebord er importeret fra USA, men manglede alle beslag, remhjul og klingeophæng. Dem afmonterede vi fra det gamle, gennemtærede og udslidte skærebord. Efter afmonteringen fik samtlige dele en tiltrængt overhaling, inden de blev monteret på det nye skærebord.
Udendørsværksted etableret ved vognhallens sydgavl. Godt med lys, men også godt med varme. Mens Steffen begyndte at flytte dele fra det gamle skærebord til det nye, ophuggede Benjamin vores trofaste grill. Mange grillafteners gode bøffer er stegt på den, men nu kunne den ikke mere.

Montering og justering af det nye skærebord gik over al forventning og efter frokost kunne arealerne omkring vognhallen få en tiltrængt klipning. Endnu en Klippo plæneklipper havde fundet vej til klubben og på et tidspunkt genlød Hedehusgård Station af lyden fra to Klippo, en Husquarna plænetraktor og en benzindrevet hækkesaks. Gartnersektionen var virkeligt i aktion! Sidst på dagen rangeredes banetoget op, plænetraktor og en Klippo blev læsset og vi drog afsted til mere græsslåning. Med perronerne på Sølund, Stenager og Brandhøj ryddet, besluttede arbejdsholdet, at nu var det nok. Arbejdsdagen afsluttedes med en svalende is udenfor billetsalget.
"Hvor i alverden hører den til?" Steffen konsulterer brugsvejledningen. Det gamle skærebord ses i billedets venstre hjørne. Der kørte særtog mellem 13 og 15 og derfor er flere af vognhallens porte åbne.

Kenneth og Benjamin fik studset den uregerlige mirabelbusk mellem vognhal og billetsalg. Den blev helt pæn! Efter busken fortsatte de med et par af træerne på Hedelands parkeringsplads.

Efter at have slået perronerne på Sølund og Stenager er turen kommet til Brandhøj. Vi tog ikke alene perronerne, men også det omliggende areal, der med et par borde egentlig ville egne sig godt til et hænge-ud-sted for jernbaneinteresserede på vores køredage. Intet andet sted i veteranbane-Danmark kan man opleve samme trafikintensitet og hyppige, planmæssige krydsninger mellem veterantog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.