Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 26. september 2020

Nyt fra Bafd. 26-09-2020

Vejret var lunt og tørt da baneafdelingens arbejdshold mødte op på Hedehusgård. 6 mand, der løste de første opgaver sammen på Hedehusgården, hvorefter Hans tog til Sølund for at give stationsarealet en omgang med buskrydder og græstrimmer. Inden vi delte os, fik vi bl.a. læsset en af HVBs Grimstrup-troljer. Den har siden den kom til Hedehusene holdt ude, men skal nu til opbevaringshallen på Brandhøj.

 

Grimstrup-trolje læsses på trailer. Storebæltsvognen var fyldt med andre ting.

Gravemaskinen starter bedst, hvis den får en lille 'snaps' inden startknappen trykkes ind. Vi har sprøjter og gummislanger til indsprøjtning.

På Brandhøj fik vi skabt plads til dagens opgaver ved at rangere en del enheder ud på sporviften. Hovedparten af arbejdet foregik i opbevaringshallen og bestod i vedligehold og reparation af nogle af vores gummihjulsenheder og oprydning. En dag helt uden 'rigtigt' banearbejde, men med væsentlige ting krydset af opgavelisten, da vi tog hjem.

 

Lars manøvrer gravemaskinen i stilling til at løfte troljen af traileren dirigeret af Kenneth. Steen og Steffen rangerer med M 40 og tov kompressorvognen ind på et nabospor.

Mens Steffen og Steen gik i gang med et større eftersyn på vores gamle Salta-gravamskine, tog Kenneth, Claus og Lars fat på at se om de kunne få Grimstrup-troljen til at køre igen. Troljen kunne køre ved ankomsten til HVB, men den har snart stået stille i 12 år, så... Lidt motion og smøring af kæden, benzin på tanken og lidt rumsteren med brændstoffilter mv. og motoren sprang i gang. Det betød, at troljen selv kunne køre på plads i opbevaringshallen.


 

Troljen er på plads under tag på et af hallens 600 mm spor. En køreklar trolje i 700 mm sporvidde ville være fin til transport af værktøj ved mindre arbejder langs banen.

 

Der er højt op til en Salta 1602 så mandskabet brugte stige og palleløfter for nem adgang til arbejdsområdet. De fik bl.a. skiftet filtre og efterfyldt olie.

Efter kaffepause med 'snøfler' afsluttede vi efterhånden opgaverne og fik materiellet på plads i opbevaringshallen. I begyndende regn returnerede vi til Hedehusgård. En dag uden meget fysisk arbejde, men så har vi så mange flere kræfter næste lørdag, når vi mødes igen.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.