Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 13. april 2024

Nyt fra Bafd. 13-04-2024

Foråret var kommet til Hedeland. Lærken sang, solen skinnede og det meste af dagen kunne vi arbejde uden overtøj. Mens Steffen hjalp Carsten med at udmåle den næsten færdige forskalling til værkstedsudvidelsen, blev to arbejdstog oprangeret og de øvrige 6 mand kørte til km 4,0. På dagens program stod opstart på svelle- og skinneudvekslingen i kurven km 3,7-4,0.

Det var en dag, hvor brækstængerne blev belastet. Her er det Claus B og Søren, der tager fat. Kenneth og Børge er på vej med friske kræfter.

Mens Søren og Kenneth sad af med gravemaskinen, tog Claus B, Børge, Peter og Claus N fat på at løsne laskebolte i stødene startende i sydenden af kurven ved km 4,0. Det gik hurtigt, og da Kenneth og Søren havde fået gravemaskinen ned fra vognen, stødte de til holdet, der også blev suppleret med Steffen, da han var færdig på Hedehusgård.

Fra nordenden af kurven indledte vi derefter optagning af spirg. De gamle skinner blev løftet væk og de nye, valsede skinnelængder løftedes på plads. Vi lagde ca. 1,5 ramme på plads, klargjort til endelig samling inden vi spiste frokost i solen.

Første laske i kurven løsnes. Claus B, Børge og Peter i aktion.

Begge arbejdstog i nordenden af kurven. Mirabelle-træerne i fuldt flor leverede skøn duft til arbejdet.

Under frokosten kom en AW-101 forbi.

Efter frokosten fik vi fjernet endnu nogle gamle sveller og lagt en ny skinne på plads. En del af holdet havde familieforpligtelser og tog tidligt hjem. Resten af arbejdsholdet koncentrerede sig om at løsne spirg og vi nåede op på ca. 7,5 ramme i alt. Vi fik også fjernet end del græstørv i ballasten.

Peter i gravemaskinen gør klar til at løfte en af de gamle skinner væk.

Svellerne løftes ud og placeres i stakke ved siden af sporet. Herfra kan vi let får fat i dem igen, når de skal transporteres til deponi. De nye sveller ses nærmest.

Brækjernene havde en hård dag! Her er Claus B og Peter ved at se, hvem der kan bøje alu-stængerne mest.

M 30 med gravemaskinen på vej hjem. Der er mere vand i Hedeland end vi har set i mange år. Mange steder står der vand mellem græsstråene, når man ser godt efter. Heldigvis holder HVB sig oven vande!

På vej hjem med de to arbejdstog, gjorde vi holdt på Brandhøj Station, hvor Rasmus havde gang i flisning af grene og kvas. Han fik ryddet godt op i bunkerne. På Hedehusgården var der lavet søjler til sporet over eftersynsgraven og arbejdet med at forberede fundamentsstøbningen var skredet godt fremad. Efter sådan en dag er det dejligt at sige 'på gensyn' til veteranbanen og drage hjem til bad og aftensmad.

På lørdag foregår arbejdet igen i kurven ved km 4,0.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.