Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 17. marts 2024

Nyt fra Bafd 16-03-2024

 

Dagen startede grå og trist og med regnvejr, men mens de fleste fra den reducerede styrke indfandt sig på Hedehusgården, så klarede det op og solen kiggede frem. Et godt udgangspunkt for dagens opgave: Det endelige løft af rampen km 0.2 til 0.4, som har været planlagt længe, men udskudt af forskellige årsager.

Fredag fik vi leveret 68 tons (2 træk) stabilt 0-32 og det meste af det var læsset af således at det lå ”halv inde i sporet”. Det var efter aftale, så det var helt fint.

Bevæbnet med minigraver, donkrafte og en hel del skovle gik Steen, Steffen, Claus, Børge og Kenneth i gang med dagens opgave. Til at starte med jævnede Claus blot læssene en smule ud og så blev der ellers løftet spor i stor stil af de øvrige. Steffen og Claus N. havde forrige lørdag opmålt det hele og afsat koter, så det var ret simpelt at få det hele rettet ind med et vaterpas til de afsatte koter.

Sporet skulle nogen steder hæves omkring 30 cm og så skal jeg da love for at de store bunker med stabilt hurtigt fik ben at gå på, efterhånden som vi bevægede os ned af rampen. Til at starte med var det jo ikke noget videre det svandt i stabilgruset, men der gik ikke længe før end vi var nødt til at flytte en del af det med os ved hjælp af gravemaskinen.

For at få det hele gjort klar til at køre igennem med understopperen, så endte dagen med at skrænterne på begge sider af banen på ingen måde er i den rigtige profil, men når man løber tør for materialer, ja så er det jo svært at blive færdig.

Og det var måske også meget godt at vi ikke havde flere materialer. Alle var pænt trætte efter at have hånd-understoppet omkring 150 sveller med spader og skovle. Vi fik helt sikkert dagens motion!

Næste lørdag satser vi på at få kørt igennem arbejdsområdet med understopperen en gang og derefter at få fyldt på siderne og så rette det hele op og køre en tur mere med understopperen. Herefter skal det hele have lov til at sætte sig lidt, og om et par uger, så får det sidste tur og den sidste finpudsning, inden der indsendes rapport til Trafikstyrelsen for godkendelse når det hele er blevet målt op og kontrolleret at være i henhold til den godkendte projektbeskrivelse.

Når godkendelsen er i hus kan vi gøre banen klar til en forhåbentlig god sæson med en masse glade mennesker der skal en tur i Hedeland og måske nyde den medbragte madkurv, på troldejagt, køre en tur med Brandhøjbanen, besøge naturlegepladsen eller måske bare gå en tur i det skønne område og nyde at alting igen bliver grønt og fuglene synger over det hele.

Inspireret? Vil du være med? Du skal være så hjertelig velkommen. I Baneafdelingen er der højt til loftet, aldersspændet er ca 40 år, alle hjælper alle og vi finder arbejdsopgaver til alle efter fysik og ønsker. Kig endelig forbi en lørdag og se hvad vi laver. -husk arbejdshandsker og godt humør 😊

Steffen og Kenneth



Der var aflæsset nogle solide bunker grus på sporet

Så er det bare at starte på arbejdet. M30 er ankommet.

Sporet er under løft 

Der blev i løbet af dagen flyttet meget grus med håndkraft


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.