Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 17. maj 2023

Gamle sveller fjernet

Tirsdag morgen var der aktivitet fra morgenstunden ved den lave oplagsplads nær Brandhøj Station. Et hold fra nedbrydningsvirksomheden Tscherning, med hjælp og vejledning fra HVB, rykkede ind på oplagspladsen og fjernede i løbet af dagen alle gamle træsveller fra pladsen. 3 høje containere og en lav container med gamle sveller blev kørt væk til godkendt modtager, men så var pladsen også tom.

Holdet fra Tscherning er ankommet til oplagspladsens indkørsel. Dagen indsats planlægges. Foto: Steen Larsen.

Tscherning, der som vi selv har til huse i Hedehusene, udførte endda en del af ydelsen vederlagsfrit, så vi har i høj grad været heldige. Vi skylder naturligvis Tscherning en stor tak og vi må se, om ikke vi på et tidspunkt kan tilbyde lidt som gengæld for hjælpen.

Hovedparten af de kasserede sveller lå i stakke og kunne nås relativt let. Foto: Steen Larsen.

"De sidste rester skal vi også have med". Der blev ryddet godt op - også i pladsens mere utilgængelige hjørner. Foto: Steen Larsen.

Med en gravemaskine nummeret større end vores egen og en god grab til formålet, gik arbejdet som en leg. Det hjælper naturligvis også, når maskinføreren er professionel! Foto: Steen Larsen. 

Selvom Tscherning udførte den hårde del af arbejdet har vi selv håndteret kontakt og planlægning med Tscherning, forudgående rydning på oplagspladsen, samt koordineret åbning af porte og i forvejen adviseret brugere af Hedeland om færdsel med tunge maskiner. 

Efter fjernelsen af de gamle sveller udestår der nu en del sortering af vores oplagrede materiel og materialer, inden pladsen er ryddet. Fremover vil vi alene have oplagsplads på arealet omkring opbevaringshallen på Brandhøj Station. Den lave oplagsplads er med årene blevet for fugtig. 

I den lave oplagsplads' første tid er Steffen og Carsten ved at placere skydebroen fra Superfos i Nørre Sundby på et par gamle sveller. Skydebroen er i dag i placeret i opbevaringshallen på Brandhøj, hvor den sikrer adgang til en række opstillingsspor.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.