Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 11. juni 2023

Nyt fra Bafd 10-06-2023

Lørdag var der 5 forskellige særtog på banen, og derfor var det svært at udføre noget arbejde på sporet ind imellem disse. Derfor var det allerede besluttet at dagen skulle bruges til oprydning i vognhallen på Brh, hvor der gennem det sidste år var tilkørt materiel og en del byggematerialer, uden at det var blevet placeret optimalt. Claus B, Lars og jeg gik på opgaven, og fik kørt banetoget ned til sidesporene foran vognhallen inden særtogstrafikken påbegyndtes.

Første opgave bestod i at få lagt nogle hjul på plads i pallereolen. Da vi alligevel havde tømt sporet for materiel fik vi flyttet rundt på en del paller, og smidt lidt til skrot. Gulvet tættest på porten er nu meget mere ryddeligt, så vi let kan komme til vores materiel. I den nordlige ende af samme spor blev overskudtræ fra tagrenoveringen på vognhallen stakket op, klar til kommende projekter.

Efter frokost begyndte vi på den egentlige materielflytning. Et spor blev forsynet med yderligere en stump 785 mm skinne, og med hjælp fra Claus og Steen, der med ene særtog holdt pause på Brandhøj, fik vi flyttet rundt på D10, D5, Fakse 5 (Schöma) og en meget tung Nymølle tipvogn. D5 blev sat ned på 785 mm spor, og efter at have løsnet bremsen kunne vi skubbe den på plads. Dagens lokomotiv-Tetris var dermed afsluttet.

Ved 16-tiden var det sidste særtog kørt, og vi kunne køre tilbage til Hedehusgården. Dagens sluttede af med lidt justering af sporskiftet mellem spor 1 og 2.

Steffen 

Claus svejser en stump skinne i det ene spor, så det også kan 
rumme 785 mm materiel.



M24 med materiel holder pause på Brandhøj, mens Nr.3 passerer
med et særtog. De havde også taget en kande kaffe med til os, som 
Claus netop har fået overrakt. (CN)



D5 (Frichs  376/1947) sænkes ned på 785 mm spor (LLZ)


Bremsen er løsnet, og D5 står på skydebroen

D5 kunne lige klemmes ind mellem det øvrige materiel.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.