Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 6. februar 2023

Nyt fra Bafd 04-02-2023

 

”Se Bambi…. Vandet er stift”…. Sådan lyder det jo i Disney’s juleshow, og sådan startede dagen også for BAFD. En solide gang nattefrost gjorde at alt jordarbejde var umuligt, da dagens arbejdshold mødte ind fra morgenstunden. 

Kenneth og Peter kiggede i første omgang på de nødvendige tilpasninger i forbindelse med vores omløbsspor foran vognhallen. Steen ankom med vibrator-akslen fra stoppemaskinen, der har fået nye lejer og gik i gang med at få den monteret, så vi snart kan komme til at stoppe sporet under. Steffen holdt indledningsvis byggemøde med Niels omkring vindfanget i vognhallen der nedtages og andre projekter. 

Lars og Aleksander gik i gang med at indsamle gamle sveller rundt omkring på gården med M12 og gravemaskinen læsset på transportvognen. Senere stødte Søren til og på trods af frosten, så lykkedes det at få gravet lidt materialer væk med håndkraft og få tilføjet de manglende sveller ved det sidste sporskifte i omløbssporet. Efterfølgende kunne vi så småt få bakset diverse skinner på plads og skåret til og begynde at finde de rigtige lasker frem til montage. I øvrigt i et fantastisk vejr vi alle nød i stor stil.

Qua skinnerne er af forskellige oprindelse, så var det absolut ikke alle laskehuller der passede indledningsvis, men ved hjælp af et hulbor og en alternativ form for tilspænding (se billede) så kom vi i mål med alle hullerne og sporet er nu samlet. Når det bliver lidt lunere, så skal hele sporet rettes op og understoppes og sidst men ikke mindst, så skal diverse huller og ”opkradsninger” i terrænet fra både gravemaskinen og tømrerens Manitou udjævnes, så hele området kan fremstå flot og ryddeligt til sæson start i maj, hvor græsset igen skal slås.

 

Kenneth (og Steffen)

Et aktivt hold. Lars og Steen borer laskehuller i forgrunden, mens Peter skære skinner og Steffen
tilpasser lasker. (SH)

Vandret hulboring til lasker har altid været et besværligt arbejde. Selvom vi har
gjort det mange gange er det først for nyligt at vi har fundet på at tage et brækjern
til hjælp for at lave tilspænding (KHA) 

Der arbejdes med tilpasning og montage af lasker mellem de meget forskellige skinneprofiler. (KHA)

Kaffe og snøfler er altid godt ud på eftermiddagen 😋 (KHA)



Med forskellige størrelser skinner skal der slibes noget
af laskerne for at få det hele til passe sammen. (KHA)

Steen fik samlet stoppemaskinen igen (KHA)


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.