Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 20. juni 2022

Nyt fra maskinafdelingen #22-22 20/06:

C3 får monteret aluminumskantlister

Inden aftenens projektstatusmøde fik Carsten fræset et ovalt hul ud til en koblingspind på første puffer. Der skal både fræses på over- og underside. De fire evolutfjedre, som Henning så grundigt havde afrenset i lørdags, fik jeg givet en omgang Olsensort. Så kunne det dufte af, mens vi afholdt møde… Status på eftersyn og projekter er, at der er god fremdrift - og mange flere opgaver at udføre på vognene i lang tid endnu… På C3 skal gulvet prøvelægges, tilpasses og have montagehuller boret ned i rammen. Herefter kommer gulvet igen af; derefter skal rammen og pufferarrangement have sort. Så kommer gulvet igen på og montagen af sider og bænke kan gå i gang. Men først kommer C4 op på faste bukke, for at tagarbejdet kan påbegyndes der. Så der er en god plan for den næste fase!

 

Således orienteret gik vi til værkstederne – her mødte jeg dog først Olav, med hvem jeg havde en løs aftale. Han er forfatterspire og vil gerne skrive en spændingsnovelle om et damplokomotiv, der løber løbsk. Så han skulle lige have detaljerne på plads. Nu håber jeg mine forklaringer var tilstrækkelig gode… Han fik i hvert fald set Da7, mens Kenneth gik rundt og klargjorde lokomotivet til søndag. kantlisterne, som John L nu havde boret færdig (208+ huller) fik Carsten, Kjeld og Klavs monteret efter enderne på tagbrædderne havde fået en tur med overfræseren. Jeg gik samtidig og malede en sidste omgang hvid under taget, men det fik vi fint koordineret. Jan, Bjarne og Per gik også rundt og fik målt op til de første sideplader, der derefter blev savet ud og Brian gav så en hånd med at få dem transporteret til vognene. John L fik sandblæst alle fire fjedre, så de også kan få en omgang sort. Gert foretog eftersyn på M25, så den fortsat er klar til drift. Ferietiden er ved at indfinde sig, men jeg talte alligevel 12 mand på Gården denne aften. /Leif

 

Opmåling af sider ...

med følgende udskæring

M25 fik stort eftersyn

Første bogiefjeder afrenset og næste under behandling

Kantlisten får sidste finish - kantafgratning

En afrenset evolutfjeder og en under bemåling


PØLSESNAK!

OBS! Peter H. melder at han har fået 48 lækre grillpølser i overskud fra et andet arrangement og de kommer med på lørdag! Det må da kunne friste en lækkersulten sjæl til at møde op og give en hånd med arbejdet – og blive aflønnet med pøller!!! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.