Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 5. juni 2021

Nyt fra Bafd. 05-06-2021

Lørdag 5. juni blev endnu en travl dag på HVB. To banetog og et særtog trafikerede banen, så der var nok at holde øje med. På Brandhøjbanen var der fars dag-arrangement, så Hedeland var i den grad centrum for en intensiv togdrift. Med et godt fremmøde kørte vi til Brandhøj foran særtoget, fik rangeret flismaskine frem, og efter krydsningen kørte vi til arbejdsstedet ved foden af rampen. Løftningen af sporet i foråret havde fremprovokeret en tendens til en solkurve i kurven og den skulle udbedres. På Hedehusgård efterlod vi Hans N, der arbejdede videre med hans forskønnelse af området.

Eftermiddag på Brandhøj Station. M 24 med særtog på vej til Hedehusgård krydser arbejdstog med M 30 i spor 2. Foto: Steffen L.

 Solkurvebekæmpelsen bestod i løsning af et antal lasker, afkortning af et par skinner og efterfølgende samling af sporet påny. Et enkelt sted måtte skinnebukkeren frem, men ellers kunne vi klare os med sideflytning af sporet med brækstænger. Mens Søren, Claus B+N, Lars, Kenneth og Peter H tog sig af den opgave, var Steffen en tur på Fem Ege med særtoget for at slå græs omkring bl.a. trækbukkene. Steffen vendte tilbage til os andre i M 12, og vi delte os herefter i 2 hold, hvor det ene tog sig af rydning af bevoksning i kurven ved km 0,4 mens et andet fortsatte arbejdet med sporet. Efter frokost kunne Peter H få lov at arbejde med sporskiftedele på Hedehusgård, men arbejdet neden for rampen fortsattes af resten af arbejdstyrken. Flisning af nedskåret bevoksning var overstået ved 3-tiden, hvor det også var tid til den aftalte krydsning med særtoget på Brandhøj. Efter krydsningen tog en del af holdet hjemad til familiearrangementer, mens resten fortsatte arbejdsdagen med vedligehold af nogle af vores hjulkøretøjer.

Søren skærer en tynd skive af 22 kg/m skinnen, mens Claus B og Kenneth ser overvågent til. De holder bl.a. øje med at gnister ikke antænder evt. tørt græs på banedæmningen. Det er der dog ikke meget af i øjeblikket.

Efter frokost kørte vi retur til Hedehusgård for at bytte rækkefølge på togene af hensyn til flisningen. En forbipasserende filmede ivrigt toggangen.

Kenneth fodrer flismaskinen. Det var varmt arbejde, men resultatet meget tilfredsstillende.

På et af Hedehusgårds skyggefulde sidespor gjorde Peter H igen fremskridt på delene til de 3 sporskifter til den fremtidige station ved Vinterrasserne. Her hjælper Carsten med adskillelse af nogle af delene. Foto: Peter H.

Næste lørdag arbejdes der igen på banen, men med et reduceret hold, da et par mand er til møde i Danske Veteranbaners Fællesrepræsentation.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.