Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 10. september 2020

Onsdag 9. september på HVB - nu med lille film af aflæsning

Der var en del aktivitet på HVB denne onsdag. Der blev både arbejdet i værkstedsremisen og i vognhallen. Desuden fik vi besøg af den største kran, der nogensinde har gæstet Hedehusgården! Den fyldte parkeringspladsen godt op. Egentlig kunne en mindre udgave have udført opgaven, men den var ude på en anden opgave, og derfor kom kæmpen forbi Hedehusene. Med et snuptag blev vores gamle Atlas-gravemaskine løftet på en blokvogn og kørt bort på sin rejse mod skrotning og genanvendelse. Vi siger tak til maskinen for en god indsats i HVB's tjeneste.

Kranen er ankommet og ved at blive foldet ud i arbejdsstilling. Kranen er en MPG 450 t/m monteret på en 7-akslet Scania-bil. Foto: LLZ.

Atlas-maskinen syner pludseligt af meget lidt, når den hænger i kranen og dingler. Selvom gravemaskinen med meget god vilje og masser af arbejde godt kunne kaldes køreklar, var et kranløft dog den nemmeste måde at få den sendt afsted til skrotning. Foto: LLZ.


Vognmand Niels Johannessen har sendt os denne lille optagelse fra hans fastmonterede GoPro-kamera.
Det viser aflæsningen hos skrothandleren: Flytning af atlas graver 

Denne onsdag var også sidste hverdag med aftenkørsel. Kørslen var en del af vores forlængede sæson grundet den sene start. Som et ekstra element havde vi arrangeret stjernekigning ved Rubjerg Station i samarbejde med en astronom fra Wieth-Knudsen Observatoriet. Heldigvis forsvandt skyerne, da mørket faldt på, så det var muligt at se både stjerner og planeter. Særligt interessant var det, at se ringene omkring Saturn fra det mørke Hedeland. Det er måske ikke sidste gang vi kører tog til stjernekigning i Hedeland?

19.30-toget fra Rubjerg er på vej mod Hedehusgård og lamperne er tændte.

 
M 24 venter på at klokken bliver 8 og de sidste passagerer kommer på plads, så sidste onsdagstog i 2020 kan afgå mod Rubjerg. 


På vej over sletten gik solen ned bag skyerne i horisonten.


Mørket falder på og passagererne samles omkring stjernekikkerten. Efterhånden som mørket faldt på. blev flere og flere stjerner synlige på himlen. Der var god vejledning fra astronomen, og det førte til en lettere forsinket afgang mod Hedehusgård. Det modtager vi næppe klager om...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.